UEFA brutalno kaznila Dinamo, a bit će i novih sankcija!

screenshot

Disciplinska komisija UEFA-e obavijestila je GNK Dinamo o kazni zbog događaja na utakmici 2. kola UEFA Europa lige u kojem je Dinamo gostovao kod Anderlechta u Bruxellesu.

Istraga je prema prijavi službenih osoba bila otvorena po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam.

Na kraju, stigla je kazna kakvu Modri kumulativno ne pamte od 2013. godine – zatvaranje sjeverne tribine u sljedećoj europskoj utakmici na Maksimiru i čak 63.000 eura kazne. Dinamo je istu kaznu, zatvaranje sjeverne tribine, već odradio početkom ove sezone, u kvalifikacijskoj utakmici protiv Hapoela, ali s ipak manjom novčanom kaznom od 13.000 eura, pišu Sportske novosti.

U nastavku je odluka UEFA-e o kazni:

  1. Zatvaranje sjeverne tribine stadiona Maksimir za iduću UEFA utakmicu u kojoj je GNK Dinamo domaćin i kazna od 50.000,00 eura zbog rasizma
  2. Implementacija direktive UEFA-e ”Equal game” na idućoj UEFA utakmici u kojoj je GNK Dinamo domaćin

– prikazivanje bannera s nazivom #EQUALGAME i grbom UEFA-e preko sjeverne tribine  1. Novčana kazna u iznosu od 5.000,00 eura zbog korištenja pirotehnike
  2. Novčana kazna u iznosu od 8.000,00 eura zbog bacanja objekata u teren

Navedenu direktivu ”Equal game” Dinamo mora provesti na utakmici 4. kola UEFA Europa lige, GNK Dinamo – FC Spartak, 8. studenog s početkom u 21:00h na stadionu Maksimir.

GNK Dinamo do sada je ove sezone kažnjen s ukupno 140.000,00 eura zbog pirotehnike, rasizma i bacanja objekata u teren, objavio je Dinamo na svojim stranicama i napomenuo kako klub još uvijek čeka odluku i kaznu za događanja na utakmici 1. kola UEFA Europa lige GNK Dinamo – SK Fenerbahce odigranoj na stadionu Maksimir, 20. rujna 2018. godine.

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI