UEFA ‘ODRIJEŠILA KESU’: Evo koji iznos su dobili klubovi za spas od gašenja

Patrik Macek/Pixsell

Već prije je najavljena financijska injekcija koja bi klubovima u Europi trebala pomoći da prežive ekonomsku krizu uzrokovan pojavom novog virusa koji evo, nagriza i financijski temelj društva.

Mada su pojedini klubovi već ugašeni, poput slovačke Žiline i belgijskog Lokerena, financijska pomoć trebala bi pomoć da ista sudbina ne snađe i druge klubove, ili baram prolongirati najcrnji scenarij dok se klubovi ne konsolidiraju i ponovno sami stanu na noge.

UEFA-in Izvršni odbor donio je odluku koja je jučer i službeno potvrđena. Europska nogometna federacija pustila je u opticaj čak 236.5 milijuna eura za klubove kojima treba pomoć nakon pandemije koronavirusa.

Novac je to koji i inače dolazi iz UEFA-ine kase za svih 55 nacionalnih saveza, ali ove godine moći će biti potrošen nenamjenski za razliku od inače, kada se sredstva moraju pravdati, odnosno koristiti za razvoj nogometa u svakoj zemlji, prenose Sportske novosti.

“Naš je sport suočen s nepredviljivim izazovima korona-krize. UEFA će pomoći svojim članicama kako bi na sve to odgovorila u skladu s potrebama. Svaki će nacionalni savez dobiti do 4.3 milijuna eura kako bi potaknuo očuvanje nogometa u njegovoj zemlji. Vjerujem da je ovo odgovorna odluka i ponosan sam na nogomet koji pokazuje zajedništvo u ovoj krizi”, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI