UEFA POTVRDILA: Hrvatska nogometna “Liga 10” je pun pogodak

08.04.2017., stadion HNK Rijeka, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 27. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Fantastične vijesti stižu iz UEFA-e!! Naime, u sljedećoj nogometnoj sezoni, 2020./2021., Hrvatska će imati čak pet predstavnika u europskim natjecanjima u pretkolima. Prva dva kluba će ići u borbu za ulazak u Ligu prvaka, ostala dva u Europa ligu kao i pobjednik Kupa.

Također ovo znači i promjenu u sistemu kada će se naši klubovi priključivati. Hrvatski će se prvak u kvalifikacije uključiti u drugom pretkolu “puta prvaka”, a drugoplasirana momčad Hrvatski Telekom Prve lige zaigrat će također u drugom pretkolu, ali u “ligaškom putu”, zajedno s doprvacima Turske, Nizozemske, Austrije, Češke i Grčke.

Promjena za hrvatske klubove ima i u kvalifikacijama za Europsku ligu. Četvrtoplasirana momčad prvenstva više se neće uključivati u natjecanje već u prvom pretkolu, nego tek u drugom, zajedno s trećeplasiranom momčadi. Pobjednik Kupa ponovno će svoj prvi dvoboj odraditi u trećem pretkolu, prenosi HNS.

Ovo su fantastične vijesti za toliko osporavanu “Ligu 10”. S velikim pesimiznom se dočekala promjena iz “Lige 12” u “Ligu 10”, no očigledno se isplatilo. Iz europske krovne organizacije je potvrđeno kako će Hrvatska imati pola nogometne lige u europskim natjecanjima, što je svakako veličanstven uspjeh za tako malu državu.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI