UEFA SE OGLASILA O ODLUCI KOJA JE ŠOKIRALA NOGOMETNI SVIJET: Više ništa neće biti isto, iznijeli su jasan stav po pitanju ‘odmetnika’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon objave da skupina bogatih i moćnih europskih klubova pokreće europsku Superligu i digla opću uzbunu stigla je reakcija Uefe koja je u švicarskom gradu Montreuxu održala sastanak svojeg Izvršnog odbora.

Neće biti kazni za ‘odmetnike’

Kako doznaje i prva javlja španjolska Marca, za sada neće biti Uefine kazne izbacivanja 12 osnivača Superlige iz njihovih natjecanja. To znači da će Real Madrid, Chelsea i Manchester City moći igrati u polufinalu Lige prvaka, a Manchester United i Arsenal bit će u akciji u polufinalu Europske lige.

Ovakva odluka pokazuje da se kazne neće donositi ‘preko koljena’ i naglo, destabilizirajući europski nogometni kalendar praktički preko noći.

Objavljena nova Liga prvaka

Osim što se razgovaralo o novoj europskoj Superligi i klubovima koji su se odmetnuli u nju, na sastanku Izvršnog odbora stigla je potvrda Uefine reorganizacije Lige prvaka u sezoni 2024./25.

Na sastanku Uefinog izvršnog odbora održanom u švicarskom Montreuxu, potvrđena je Liga prvaka u kojoj će igrati 36 klubova, umjesto dosadašnja 32.

S više klubova stiže i novi format natjecanja

Mijenjat će se i format natjecanja. Igrat će se jedna zajednička liga u kojoj će svaki klub sudionik imati 10 zagarantiranih utakmica, dok će sadašnje natjecanje po skupinama otići u povijest.

Nakon borbe za bodove i pobjede u jedinstvenoj ligi, najboljih osam klubova osigurat će nastup u četvrtfinalu.

Klubovi odmetnici odabrali su svoj put

Poslije objave o pokretanju europske Superlige, klubovi koji su se odmetnuli od Uefe ići će svojim putem, a na tom putu trebale bi ih dočekati Uefine sankcije.

Najavljeno je izbacivanje iz Uefinih natjecanja, koje se, po novim informacijama, neće dogoditi odmah. Moguće posljedice imale bi i reprezentacije jer se najavljuju suspenzije igrača koji su članovi klubova odmetnika, što bi se odrazilo i na nastupe u nacionalnim momčadima.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI