UFC 246: Je li McGregor i dalje ‘Zloglasan’ ili se bori za povratak slave?

Flickr

Kada pričamo o MMA borcu Conoru McGregoru onda se sjetimo njegovih press konferencijama u kojima bi govorio sve i svašta kako bi se prodavao UFC pay-per-view.

‘UFC industrija je tako zabavna. Čovjek može pobijediti jednog pravog šampiona i biti svjetski poznat, a s druge strane poraz može ga baciti toliko daleko da ne znaš kad će se opet boriti za titulu’, tako je govorio McGregor 2018. godine.

Fenomen McGregora jedinstven je u borilačkom svijetu. Od jednog anonimca koji se borio u Bellatoru došao je do titule najveće moguće UFC zvijezde na svijetu. Osim što je unutar UFC svijeta bio neprikosnoven i veličanstven, toliko je bio utjecajan da je uspio izvući jednog Floyda Mayweathera iz mirovine i bori se protiv ‘Moneyja’.

Nakon te borbe protiv Mayweathera, ‘The Notorious‘ je počeo baviti svime i svačime, ali ne i onime što mu je donijelo svjetsku slavu. Njegov mini krah nastao je u borbi protiv Nurmagomedova koji ga je ‘uništio’ i za McGregora više nije bilo šanse da osvoji titulu.

Danas su neka druga vremena. UFC je nastavio dalje bez njega, ali nije to bilo to. Imati jednog takvog ‘lajavca’ koji će isprovicirati bilo kojeg borca, nebitno u kojoj kategoriji bio, naprosto je falilo.Njegova zadnja borba bila je protiv Nurmagomedova prije godinu i pol dana, točnije borio se 6. listopada 2018. godine. I sada se postavlja jedno zanimljivo pitanje:

Je li je McGregor isti kao što je bio u vrijeme kada je držao dvije titule u dvije različite kategorije ili je to samo puka sjena borca koji se želi vratiti u igru i doći do još novca? 

Mogu se pronaći dokazi i za jednu i za drugu tezu, ali ne smije se jedno zaboraviti -McGregor zna iz kakve je pozadine došao i zna što je sve morao proći da bi došao do ovog zvijezdanog statusa koji ima trenutačno.

Kada je posložio svoj luksuzni život u kojem je pokrenuo i mnoštvo brandova i poslova, sada se može posvetiti onome što je uistinu – borac svjetske klase.

On je borac koji je željan pažnje i pozornosti, ali ono što je veće od toga – želi opet ‘svoje pojase’ natrag. To je nešto što ga silno kopka i s čim se ne može pomiriti. Zna koliku vrijednost posjeduje i svjestan je da može ponovo napasti sami vrh UFC-a.

U svom zadnjem intervju izjavio je kako dobiva ljubav i podršku od strane mnogih koji ga viđaju, on želi zbog toga posvetiti sljedeću borbu svim navijačima koji ga vole i da za njih napravi najbolji mogući show.

Sve to stoji, ali smo svjesni kako funkcionira UFC. Što više pay-per-view prodanih, više dobivaju svi. Kao što bi Amerikanci rekli – it’s a win-win case for everyone.

Borba McGregora protiv Donalda ‘Cowboyja’ Cerronea bit će itekako zanimljiva. Ne samo zbog toga što se ‘Notorious’ vraća nego zato što ima protivnika koji nije niti malo za podcjeniti.

U svojoj karijeri ‘Cowboy’ je odradio 50 borbi i ostvario 36 pobjeda od toga 10 nokautom. McGregor svakako neće imati lagan posao protiv ‘Cowboya’, ali to je ipak Conor. Borio se protiv boraca iz drugih kategorija, dokazivao kako može protiv bilo koga pa čak i u drugoj vrsti borilačkog sporta.

Može se on vratiti nakon godinu i pol dana i pobijediti u ovoj borbi. Može zato jer je to i dalje ‘Notorious’. 

Autor: Edwin Nicky Džemidžić

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI