‘UKROĆENI ZMAJEVI’, PROSINEČKOM EURO ISCURIO KROZ PRSTE! Pjanić: ‘Mi smo osrednja momčad’

Screenshot

Izbornik Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki čestitao je Grčkoj na pobjedi, istaknuvši da je potpuno zasluženo došla do bodova, iako se i prije utakmice znalo da je Grčka ispala iz utrke za Euro. Prosinečki se istovremeno čudio kako je momčad toliko drugačije odigrala u odnosu na utakmicu u Zenici protiv Finske. Sindrom Vatrenih ili opće načelo?

– Grci su bili bolji. Koliko god bilo teško, moram čestitati Grcima. Nismo bili na onom nivou i ne znam koji je razlog. Nakon onakve utakmice, odigramo jednu ovakvu… Ljudi su bili puno bolji od nas i zasluženo su pobijedili. Ostaje nam dalje raditi, ali čudno je da ne možemo dvije utakmice ponoviti u visokom ritmu. Zasluženo su nas pobijedili – rekao je Prosinečki.

Teoretski Zmajevi i dalje mogu na EURO kroz grupu, ali realnost je da će za to šansu morati tražiti u doigravanju, koje su osigurali preko Lige nacija.

U preostala dva kola grupne faze, Finska, koja ima pet bodova pred BiH, dočekuje posljednjeplasirani Lihtenštajn na svome terenu, a Bosna odlazi na noge Talijanima, ili kako bi u Bosni rekli – “Italijanima”.

Iako teoretska šansa postoji, plasman Zmajeva na Euro kroz grupnu fazu bio bi ravan pronalasku izvanzemaljskog života na dvije noge – u Sunčevu sustavu.



– Ima još dosta utakmica do Lige nacija, treba vidjeti i tko nam je protivnik, itd… No nismo bili na nivou na kojem smo bili protiv Finske. Bili smo loši u pasu. Nemam pojma što se dogodilo.- 

Najbolji igrač BiH Miralem Pjanić također je bio jako razočaran.

Vrlo loša utakmica, loše smo stajali na terenu. Ako ćemo realno, mi smo osrednja reprezentacija”, rekao je Pjanić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI