UOPĆE NISMO UMIRALI OD STRAHA: Gledajući ih protiv Malte, samo smo izgubili zdrav razum!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Nećemo biti suviše kritični, pobjeda protiv Malte je izborena, na kakav način  neka je i nebitno. Samo ćemo reći jednu pojavu koju smo osjetili dok smo gledali nastup hrvatske nogometne vrste u srazu s vidno uznapredovalim Maltežanima.

Da, uopće nismo strahovali za konačni ishod, samo smo u jednom trenutku izgubili razum. Ironični smo, s razlogom. Upravo tako se gorljivi hrvatski navijač osjećao gledajući nastup Hrvata protiv Malte koju se moralo pobijediti. I zbog tri bitna boda u kvalifikacijama i zbog spašavanje glave izbornika Zlatka Dalića.

Jest, ne možemo poreći da se  dobrano promiješan sastav silno trsio protiv Maltežana, ali našoj momčadi baš nedostaju rutinirane, šablonske, ponavljajuće akcije kojima se lomi otpor relativno slabijeg suparnika. Nikola Vlašić zapucao je dvije fine šanse, Oršić jednu, a onda su “rezervisti” preuzeli  stvari, Barišić je s lijeve strane dobacio Perišiću za 1-0, da bi Modrić iz nekakvog čudno jedanaesterca zabio za 2-0. I Brelako sredio treći gol da sve izgleda ljepše…

Svaki bod bit će važan

U ovoj čudnoj skupini gdje Malta osvaja bodove u gostima, a momčad koja dobije Hrvatsku reda porazima svaki bod će biti važan.

Ipak, od Hrvatske čija momčadi vrvi proslavljenim europskim igračima očekuje se kud i kamo više.  A ne mučenje protiv Malte, jer strah navijača iz ove utakmice  morao je biti  apstrahiran  puno ranije. Da je prošlo još nekoliko minuta prije poentiranja Perišića zavladala bi posvemašnja nervoza i Malta se mogla iz rujevičke jazbine izvući s velikim bodom. Srećom, nije se to dogodilo.



Dalić ima fini izbor igrača koji sakupljeni u cjelini boluju od nedostatka strasti i žestine. Toliko o ova tri nastupa na početku kvalifikacija!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI