USPJEŠAN PODUZETNIK SUDI HRVATSKOJ! Dijelio nam je pravdu u sedam utakmica i nikad nismo izgubili

Hrvatska će u srijedu na Maksimiru ugostiti aktualne svjetske prvake Francuze. Bit će nam to već osmi susret protiv Trikolora, još uvijek čekamo prvu pobjedu, a usjeli smo izvući tek dva remija.

Posljednja dva dvoboja protiv aktualnih svjetskih prvaka izgubili smo identičnim rezultatom 4:2.

Uoči utakmice u srijedu na Maksimiru dobra je vijest da nam sudi Nizozemac Björn Kuipers.

Ovaj 47-godišnjak Vatrenima je sudio u čak sedam navrata, a zanimljivo nikad nismo izgubili u tim dvobojima, pa se možemo nadati da bi mogli srušiti negativnu tradiciju protiv Francuza.

U utakmicama koje nam je sudio imamo četiri pobjede i tri remija. Prvi put sudio nam je još 2010. u pobjedi protiv Latvije 3:0. Pravdu je dijelio i u pobjedama protiv Irske 3:1 na Euru 2012, te u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. kada smo s 2:0 bolji bili od Islanda. Vodio je utakmicu i na Euru 2016. kada smo Španjolce dobili 2:1.U tri navrata nismo slavili, a bili su to remiji protiv Italije (1:1 2014.), Grčke (0:0, 2017.) te Walesa (1:1, 2019.)

Kuipers je inače jedan od najbogatiji sudaca jer je vrlo uspješan poduzetnik. Jedan od osnivača i suvlasnika lanca supermarketa u Nizozemskoj, a otvorio je i nekoliko frizerskih salona.

Procjena je da je njegovo carstvo ‘teško’ 12,5 milijuna eura.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI