UTAKMICA DOSTOJNA FINALA SP-a: Francuski “stampedo” pomeo Norvežane i donio novo zlato!

fACEBOOK: EQUIPES DE FRANCE DE HANDBALL: PHOTO:PILLAUD stephane

Norvežani su odigrali sjajno prvo poluvrijeme, ali ga nisu kapitalizirali. Potom je do izražaja došla francuska fizička superiornost, na kraju je bilo 33-26 (18-17)

Francuska je svjetski rukometni prvak, u finalnoj utakmici domaćin turnira svjetske smotre pobijedio je Norvešku 33-26 (18-17). Norvežani su odigrali sjajno prvo poluvrijeme, ali ga nisu kapitalizirali. Potom je do izražaja došla francuska fizička superiornost, u pravom “stampedu” Francuzi su u nastavku pomeli Norvežane i zasluženo došlo do svjetskog trona.

Inače, Francuzi su pod pritiskom domaće publike teško ušli u utakmicu, ali nije samo pritisak sputavao domaću reprezentaciju od koje se ultimativno tražilo zlato. Ne, ni slučajno, Norvežani su u dvoboj krenuli sjajno, pokazavši sve one svoje kvalitete koje su podastrli i Hrvatima u polufinalu. Sjajna obrana i najbolji protunapad, ikada viđen u rukometu.

Norvežani su bili tako dobri da su sredinom prvog dijela vodili i s tri razlike. Doslovce su brzinom mljeli Francuze. No, Francuzi nisu ispadali iz igre, a u tome im je pomogao vratar Gerard. I u zadnjoj sekundi fantastičnog prvog poluvremena Francuzi su poveli. Što je bilo šokantno, jer su Norvežani kud i kamo bolje izgledali u prvome dijelu. Naročita efikasnost kod obje momčadi bila je glavno obilježje prvog dijela – bilo je 18-17 za Francusku. Impresivnih 35 pogodaka u 30 minuta.

U prve četiri minute Francuzi su digli prednost na četiri gola razlike, i dalje je sjajno branio francuski vratar… Ali, proradio je i francuski napad, Norveška je zapala u krizu i pozvala minutu odmora. Kako je francuska obrana bila puno bolja nego u prvome dijelu tako su i Norvežani sve više posezali za individualnim rješenjima, izgubivši svoju igru. I sve se to događalo dok su Francuzi održavali svojih finih pet golova razlike.

Prepuna dvorana Bercy već je počela slaviti šesti naslov svjetskog prvaka. Norvežani su platili cijenu i umora i svog ritma, a Francuzi su došli do zanosa kojeg više nisu ispuštali. No, to ne umanjuje uspjeh ove norveške postave. Francuzi su naposljetku zasluženo prvaci!



Facebook Comments

Loading...
DIJELI