UTUČENI I ŠOKIRANI DAMBRAUSKAS: Ovo nije Hajduk, ljut sam na igrače, pomislili su da je sve gotovo’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Hajduk je teško kiksao kod Šibenika i jako se udaljio od borbe za naslov prvaka. Za 1:1 u Šibeniku šokirao  ih u 97.minuti njihov igrač na posudbi Ivan Dolček. Hajduk je prije toga u vodstvo doveo Jan Mlakar u 49. minuti na asistenciju Marka Livaje.

Odmah nakon utakmice oglasio se trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Trener Hajduk Valdas Dambrauskas izgledao je utučeno netom nakon utakmice.

„Teško mi je objasniti što se dogodilo“, kazao je Litavac tužnim glasom.

“Poveli smo, a prije toga smo imali tri-četiri dobre šanse. Nakon vodstva nismo nastavili igrati kao velika momčad. Kad vodiš 1:0, sve je moguće. Uvijek možeš primiti gol. Šibenik je u završnici krenuo naprijed i postigao taj gol za izjednačenje“, kazao je očito razočarani Dambrauskas i otkrio što je rekao svojim igračima poslije utakmice.



„Rekao sam im da nismo dobro igrali u drugom poluvremenu. Preuzimam odgovornost, ovo nije Hajduk koji želimo. Igrači su pomislili da je utakmica riješena, to mi se nikako ne sviđa“, kazao je trener Hajduka.

“Znam da se stvari gledaju negativno. To i je posao novinara. Imamo dobru momčad, atmosferu u svlačionici. U drugom dijelu drugog poluvremena smo olako gubili loptu. Nogomet nikad nije jedna utakmica, već sljedeća, pa ona iza”, nastavio se pravdati Dambrauskas.

“Kada se pogleda zadnjih deset mjeseci, to je najbolji period u posljednjih nekoliko godina. Bilo je u tom vremenu i nekih loših razdoblja. Znam da to boli igrače, navijače, osjećamo to, ali to je nogomet. Moramo krenuti raditi naporno. Već u srijedu nas čeka Rijeka. Novi veliki derbi”.

Imate li znanja i sposobnosti podići momčad nakon što ste izgubili Superkup, što ste ispali iz Europe i zaostajete jako puno u prvenstvu?

“Znam da je vaš posao da sve gledate negativno, tako će biti i sljedećih nekoliko dana. To je vaš posao. Ali mi smo imali teških trenutaka iz kojih smo izlazili jači, imamo jaku momčad, jaku svlačionicu, i ne znam zašto bi nešto mijenjali. Moramo pogledati sebe, što je pošlo po zlu, ni trening ni reakcija nakon poluvremena nije dala naslutiti da će se nešto ovako dogoditi. Počeli smo predavati loptu Šibeniku i ovo je posljedica”, kazao je litavski stručnjak na klupi Hajduka.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI