UTUČENI OBRADOVIĆ PRIZNAO: ‘Teško je pričati, ali upozorio sam ih da će nam se baš to dogoditi’!

Foto: Guliver/ Cordon/Press Baloncesto

Iako je Partizan vodio čak 18 razlike, Real Madrid je slavio i u trećoj utakmici u nizu te je osigurao Final Four Eurolige u petom susretu četvrtfinala porazivši Partizan sa 98:94 i u seriji na tri pobjede slavio sa 3:2.

Srpski Partizan slavio je u prve dvije utakmice u Madridu, a Real je uzvratio s dva slavlja u Beogradu, da bi nakon toga napravio čudesan preokret u odlučujućoj utakmici. Premda je beogradski sastav na poluvremenu imao 16 razlike (55:39), a početkom treće četvrtine i +18 (59:41), Realovi košarkaši sve su preokrenuli u veliki trijumf pred svojim navijačima.

Nakon velikog preokreta Reala uslijedilo je i veliko slavlje. Tu se dosta isticao hrvatski košarkaš Mario Hezonja, koji je sjajno odigrao kraj utakmice. Za 32 minute na parketu Hrvat je istresao 13 poena uz tri skoka, a čak sedam je zabio u zadnjoj četvrtini. Trener Partizana Željko Obradović je očekivano bio je vidno utučen poslije poraza u majstorici play-offa Eurolige od Reala u Madridu.

“Pokazali su moji igrači još jednom da imaju karakter. Ponosan sam na momčad, igrali smo dobru košarku. Izgubili smo večeras kontrolu nad utakmicom. Imali smo dobre šuteve. Kevinov šut je bio korektan šut, ovo je košarka. Igrali smo dobru obranu, ali… Čestitke Real Madridu. Teško je sada pričati”, rekao je srpski trener, koji je priznao srpskim novinarima kako je svojim igračima na poluvremenu rekao što bi se moglo dogoditi u drugom dijelu.

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

“Ne treba sada raditi neku posebnu analizu. Igrali smo dva različita poluvremena. Na odmoru sam rekao igračima da Real ima kvalitetu i ponos i da će napraviti sve da se vrati u igru. Probao sam na svakom time-autu prenijeti momčadi da igra koncentrirano”, poručio je i dodao: “Međutim, primali smo lake koševe, pa pogađali trice.”



“Pa čak smo se i u najtežoj situaciji uspjeli vratiti na tri poena razlike. Punter je imao šut za tri poena. Nije ušla. Moram istaknuti da je Punter odigrao sjajnu utakmicu, baš kapetenski. ”, pohvalio je Obradović svoju zvijezdu koja se sinoć vratila na parket nakon ozljede, pa nastavio:

“Drugi ključ utakmice su prekršaji visokim igračima, pogotovo na Smailagiću koji je odigrao devet minuta. Gubili smo neke defanzivne skokove kada oni nisu bili u igri. Čestitam Realu, velika je to momčad i veliki klub. A za nas jedno veliko iskustvo. Partizan se poslije osam godina vratio u Euroligu i trebamo biti zadovoljni, iako smo imali šansu za Final Four.”

“Imamo ispred sebe veliki cilj, a to je osvajanje ABA lige…Rekao sam Španjolcima da Partizan mora biti stalni član Eurolige. Nemam nikakve sumnje u to. Nema kluba, igrača, trenera, navijača koji ne želi doći u Arenu i prisustvovati utakmicama Partizana. Nadam se da ćemo se izboriti za taj status. To je ta najveća želja. To je bio moj najveći cilj kada sam došao u Partizan”, zaključio je Obradović.

Foto: Guliver/ Cordon/Press Baloncesto
Facebook Comments

Loading...
DIJELI