UZELI GA NA ZUB: Španjolci detektirali problem loše igre Real Madrida, a to je – Luka Modrić!

Facebook

Kapetan hrvatske nogometne vrste u protekle dvije godine promovirao se u 'generala' svoje momčadi, odnosno, čovjeka koji diktira ritam, pokreće akcije, spaja napad i obranu, pokriva velik prostor i nepogrešivo dijeli lopte. Priča je danas malo drugačija...

Istina, Real Madrid ima pet uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima, u Primeri su i dalje prvi i to s utakmicom manje od Barcelone, a u Ligi prvaka ih čeka vječni rival Bayern u četvrtzavršnici toga natjecanja. No, premda rezultatski dobro stoje već neko vrijeme Zidane ima problema s kvalitetom u igri svoje momčadi, a španjolski mediji pronašli su glavnog krivca. Riječ je, vjerovali ili ne, o dojučerašnjem heroju i nositelju momčadi, Luki Modriću.

Kapetan hrvatske nogometne vrste u protekle dvije godine promovirao se u ‘generala’ svoje momčadi, odnosno, čovjeka koji diktira ritam, pokreće akcije, spaja napad i obranu, pokriva velik prostor i nepogrešivo dijeli lopte. Priča je danas malo drugačija, Modrićeva forma jest u padu, ali španjolski mediji odlučili su to itekako naglasiti, čak do te mjere da su isključivo njega detektirali kao problem, iako baš najbolje ne igraju ni Bale, Benzema, Ronaldo, Kroos.

Ipak, Modrić se svojim igrama prometnuo u vođu momčadi, a sada mu se poklopilo da je u lošoj formi baš kada je i polovica momčadi Reala i očigledno je kako ih ne može ‘podignuti’ kako ih je nekada mogao.

Sve je kulminiralo u posljednje tri utakmice kada je Zidane posezao za drugim rješenjima i vadio Modrića van ‘debelo’ prije kraja utakmice. Loše je igrao protiv Bilbaa i Alavesa u Primeri i Napolija u Ligi prvaka i Zidane ga je morao povući. Da, treba uzeti u obzir činjenicu da je Modrić jedan dobar dio prvesntva bio ozljeđen i to je itekako utjecalo na njegovi igru.

Španjolci su još naglasili kako je Modriću pala točnost u dodavanjima s 91 na 88 posto, a protiv Alavesa nije osvojio niti jednu loptu, a spominju kako mu je prosjek oduzetih lopti pao s 57 na 40 posto. Ne ide mu na ruku ni statistika golova i asistencija, u 29 utakmica zabio je samo jedan gol i četiri puta asistirao. Dakako, to nije statistika koja ga je inače proslavila, ali opet Španjolci ipak očekuju malo više za igrača njegova kalibra.



U čemu je zapravo problem teško je otkriti. Možda zasićenje, umor, koljena, loša forma, ali zapravo je to nevažno. Realu trenutno treba Modrić u vrhunskoj formi jer Zidane ima imperativ osvajanja Primere ili Lige prvaka, a raspored je izuzetno težak. Slijede im utakmice s Bayernom, Barcelonom, Atleticom, a španjolski novinar naglašava kako će ih biti teško dobiti bez ‘pravog’ Modrića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI