VARAŽDIN ŠOKIRAO RIJELU I ISPISAO POVIJEST: Zekić i Slaven Belupo nastavili fantastičan niz, srušili i Lokose

Foto: DAMIR SKOMRLJ Cropix

Nogometaši Rijeke produbili su svoju krizu koja traje od početka sezone.  Varaždin  je iznenadio Rijeku na Rujevici svladavši ju u susretu 7. kola.

SuperSport HNL-a sa 2:1. Rijeka je povela golom Naisa Djouahre (47), a Varaždin je preokrnuo preko Tonija Teklića (74-11m), Matije Kolarića (87) i Karla Perića (90+3).

Drugo poluvrijeme odlično je počelo za domaće, Haris Vučkić je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, smrio ju i dodao Djouahri koji je s vrha kaznenog prostora pogodio sam donji desni kut nemoćnog Olivera Zelenike. Ključni trenutak dogodio se u 72. minuti kada je stoper domaćih Mateo Pavlović rukom u svom 16-ercu zaustavio udarac Frana Brodića pa su gosti dobili kazneni udarac, ali i brojčanu prednost jer je Pavlović bio i isključen. Teklić je bio siguran realizator najstrože kazne za poravnanje.

Brojčanu prednost Varaždinci su materijalizirali u smaoj završnici. Kapetan gostiju Matija Kolarić pokušao je odigrati dupli pas s Teklićem, domaći su to presjekli, ali se lopta na njihovu nesreću ipak odbila u kazneni prostor gdje je Kolarić nastavio svoj trk. Zatim je mlako reagirao i domaći stoper Anton Krešić, a uporni Kolarić se našao u velikoj prilici koju nije propustio.

Varaždin je s ova tri boda skočio na četvrto mjesto ljestvice s devet bodova, koliko ima i treći Hajduk koji je odigrao tri utakmice manje. Rijeka je, pak, deveta s pet bodova, koliko imaju i osma Gorica te posljednji Osijek. Na čelu je Dinamo sa 16 bodova i utakmicom manje, dok je drugi Slaven Belupo sa 14 bodova.



U drugoj utakmici subotnjeg programa Slaven Belupo pobijedio je Lokomotivu 1:0 u utakmici sedmog kola SuperSport HNL-a. Jedini pogodak na utakmici zabio je Mateo Kocijan u 80. minuti. Slaven je ovom pobjedom ostao na drugom mjestu SuperSport HNL-a. Momčad Zorana Zekića ima samo dva boda manje od prvoplasiranog Dinama.

Od samog početka utakmice Lokomotiva je krenula dosta ofenzivno. U prvih se desetak minuta igralo isključivo na polovici Slavena. Aliyu i Kulenović pucali su preko gola iz dobrih pozicija, a pokušaj glavom De Haasa obrano je Marković. No Slaven se u nastavku uspio othrvati pritisku domaćina.

Bosec je u 23. minuti požrtvovno osvojio jednu loptu na desnoj strani, ubacio je pred gol, gdje je pronašao Manaja. Centarfor Slavena iz blizine je pucao u padu, ali golman Lokomotive Čavlina obranio je njegov pokušaj.

Trener Slavena Zoran Zekić bio je dosta nervozan, već je u petoj minuti dobio žuti karton zbog prigovora sucu Duji Strukanu. Nije pretjerano reći da je kroz prvo poluvrijeme bio na rubu drugog žutog jer je konstantno dobacivao iz svog prostora uz aut-liniju.

Kocijan ušao i zabio

Drugo poluvrijeme nije bilo pretjerano sadržajno. Bilo je puno prekida, promašenih polušansi i ozljeda. No prekinuo je tu letargiju Mateo Kocijan, koji je ušao s klupe za Slaven Belupo. Zabio je u 80. minuti za 0:1, iako je Lokomotiva bila bolja gotovo cijelu utakmicu.

Žuljević se izborio za loptu na lijevoj strani, odigrao je dupli pas s Krstanovićem te u sredini pronašao Kocijana koji je ušao s klupe u drugom dijelu. Ovo je bio drugi gol veznjaka Slavena ove sezone.

Golman Slavena Marković morao je u sudačkoj nadoknadi spašavati momčad. Obranio je jedan neugodan udarac De Haasu. Ritam Lokomotive razbio je Zoran Zekić, koji je dobio drugi žuti u 95. minuti te je morao napustiti klupu.

Slavenu je ovo treća pobjeda zaredom, a Lokomotiva je duboko u krizi. Ovo je bio treći poraz u nizu za momčad Silvije Čabraje, peti ukupno. Lokomotiva je na osmom mjestu ljestvice SuperSport HNL-a sa šest bodova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI