VARŠAVA SE UZALUD NADALA, MODRI SU BILI NA RAZINI LIGE PRVAKA: Pogledajte gol kojim su Plavi rastužili Legiju

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U uzvratnoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka Dinamo je u gostima tukao Legiju s 1:0, golom Franjića sredinom prvog dijela.

Bila je to najbolja partija Krznarove momčadi ove sezone, utakmica koja je donijela pobjedu, samopouzdanje, sportski uspjeh i golem novac.

Dinamo je već osigurao Europsku ligu, a ako u sljedećem srazu nadvisi Sheriff, evo i Lige prvaka, evo bogatstva i silne prilike za afirmaciju.

Dobar Dinamo, neloša Legia, ritam sjajan. I epilog nama po volji. Gdje ćeš bolje!

Grotlo varšavskog stadiona koje je grmjelo od prve minute kao da je bio motiv za Dinamove nogometaše. Nije se Dinamo uplašio ni atmosfere ni Legijinih juriša s početka.



Znao je zaustaviti nasrtaje, uzeti loptu, kombinirati, smiriti utakmicu, imati kontrolu. Čini nam se da se tu vidjelo Dinamovo egzaktnije iskustvo.

Kad bi Dinamo imao loptu i kombinirao osjetilo se da se prema naprijed ne ide reda radi, već zaista želi napraviti cirkus pred poljskim vratima. I dogodio se gol, iz krasne kombinacije. Ivanušec je majstorski u dubinu proigrao Franjića, a taj je mladić dao gol poput pravog centarfora, plasirao ju je u suprotni kut.

Doista se ne zna što je bilo ljepše, asistencija Ivanušeca ili pogodak Franjića. Još nešto.

Franjić je prije gola fino prevario i pretrčao Juranovića, hrvatskog reprezentativca. Bilo je to u 20. minuti.

Sad je Legia morala nasrnuti, riskirati. I umalo da je uspjela izjednačiti protiv dobro postavljenog Dinama nakon jednog kornera. Martins je tukao, bila je to neka čudna putanja lopte, činilo se da će taj lob završiti iza leđa Livakovića, on je dotakao loptu, odbila se u gredu, pa u polje.

Veselilo nas je, ipak, da je Dinamo i nakon svog vodstva tražio nove napade, još jedan gol. Nije se branio iako je Legia sve više nasrtala.

No, u drugome dijelu nije bilo baš tako…

U nastavku su se Poljaci razgoropadili, sve su dali za napad, pa i počeli stvarati prigode.

Legia je pritisnula Dinamo koji je tražio, čekao prigodu za kontru, ali Poljaci nisu griješili u predaji lopte, što je osnovni uvjet za protunapad suparnika. Sad je Dinamova obrana bila na ispitu, a obrana počinje od – napada.

Makar, jednu zgodu za Majera je zamislio Oršić. Nije bio shvaćen…

A Legia je i dalje jurišala, isticao se i Juranović dobrim ubačajima. Morali su i ti juriši prestati, nitko nema snagu za neprestane juriše i evo opet našeg Dinama s loptom, pa i sa zanimljivim napadima. Dinamo je u zadnjim minutama opet bio bolji…

Očajnički pokušaji domaćih, mahom preko Juranovića, razbili su se u nadoknadi o Dinamov zid. Dinamo je tukao Legiju u gostima. I to apsolutno zasluženo!

Europska liga je tu, ma bit će tu i Lige prvaka. Sheriff je sljedeći!

Kako su Plavi došli do odlučujućeg gola, pogledajte – ovdje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI