VATRENI DOPUTOVALI U PARIZ: Koji su aduti hrvatskih nogometnih reprezentativaca?

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je novi izazov. Naime, čeka ih uzvratni susret s Francuskom.

Hrvatski reprezentativci stigli su u Pariz, gdje će novi izazov za Vatrene u ponedjeljak navečer biti još jedna utakmica protiv Francuske u europskoj Ligi nacija. Tjedan nakon 1:1 protiv Francuza na Poljudu, čeka izazov na Stade de Franceu, s prilikom da Hrvatska osigura drugo uzastopno vrijedno gostujuće slavlje, nakon onog protiv Danske u Kopenhagenu, piše portal Dnevno.

Tada je sve proradilo u drugom poluvremenu, poslije ulaska Luke Modrića i Matea Kovačića u sredinu terena, a očekuje se da će Modrić i Kovačić na gostovanju protiv svjetskih prvaka igrati od početka. Odgovor na to pitanje je samo dio nepoznanica koje okružuju Vatrene po dolasku u Pariz. Dalić će tražiti najbolja rješenja i na drugim krajevima terena.

Kopenhagen je dao dobar putokaz, ostaje da vidimo koliko će izbornik mijenjati u potrazi za pobjedom nad Francuskom, koju Hrvatska u dosadašnjim međusobnim susretima još nema.

U pobjedi nad Dancima, odličan posao su na stoperskim pozicijama obavili Josip Šutalo i Martin Erlić. Posebne pohvale zaslužio je debitant Šutalo, a ostaje da vidimo hoće li tu sve ostati isto, ili će možda od početka igrati Domagoj Vida, koji je bio u akciji na početku tjedna protiv Francuza na Poljudu.



Dio nepoznanice prije Francuza bit će i aduti Vatrenih koji će svjetske prvake napadati na krilima. Protiv Danaca su, podsjetimo, počeli Luka Ivanušec i Mislav Oršić, a početkom tjedna protiv Francuske na Poljudu šansu su dobili Josip Brekalo i Lovro Majer. Tu je dilema i za vrh napada, Andrej Kramarić ili Ante Budimir, s očekivanjem da to ipak bude Budimir koji je počeo u ogledu s Francuzima u Splitu.

Pri kraju teške serije utakmica, Dalić će ponovno imati mjesta za kombinacije, što je radio i ranije u gustom lipanjskom rasporedu koji dolazi kraju – pazeći na to da se nitko ne iscrpi previše.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI