VATRENI FOKUSIRANI NA BORBU ZA POLUFINALE: ‘Brazil je favorit, nama to ne smeta; ma dati ćemo sve od sebe, ovo je jednom u životu’!

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Na današnjoj konferenciji za novinare pojavili su se Mateo Kovačić i Dejan Lovren, a svi su okupljeni odmah primijetili masnicu na licu veznjaka Chelseaja.

Kovačić je odgovorio otkud mu masnica na oku i u kakvoj je formi: “Imao sam malu nezgodu u tererani. Što se tiče naše forme, trkački smo odlični i još imamo i Broza koji diže prosjek. Još jednom smo pokazali karakter i moć tako da smo zadovoljni našim izvedbama i to treba pokazati u petak.”

“Mislim da svi znaju koja je važnost Luke Modrića. On je naš kapetan, naš vođa. Velika je čast igrati uz njega i svaki dan učiti od njega. On je bez dileme naš najbolji igrač” odgovorio je na upit brazilskog novinara o važnosti Luke Modrića.

Potom je ustvrdio: “Brazil je sigurno favorit, ali ne samo oni. Tu je više favorita, ali mi smo fokusirani na našu igru i da budemo što bolji.”

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

“Kad pogledamo igrače na pozicijama svaki od njih može pobijediti utakmicu, praktički imaju dvije postave. Nama to ne smeta, mi ćemo biti pravi”, dodao je Kovačić.Objasnio je zašto ne koristi više svoje prodore u dubinu suparničkog dijela terena. “Lakše je kad se protivnik nadigrava i ostavlja više prostora, ali mogu u svojoj igri poboljšati još neke stvari pogotovo kada se ekipa zatvori i imam prostora za napredak. Ali svaka utakmica je drugačija”,

“Nisam se bio naljutio na to kada ste me prije 15 dana pitali da li treba sumnjati o mene. Sam sebi sam najveći kritičar. Nadam se da se vidimo za 15 dana i ponosan sam na svoju ekipu”, izjavio je Lovren na upit što misli o onima koji su sumnjali u njega.

Lovren je potom odgovorio na pitanje kako se odnosi s mladim stoperima i kako je njemu bilo kao mlađem: “Da, sada je to tako. Kad sam ja bio klinac, pratio sam korake Križanca, Šimunića i Kovača, ali i drugih.”

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

“Gledao sam svaki njihov korak i upijao sve što su mi govorili. Možda su oni malo bili žustriji prema meni, ali pokušavam naravno pričati s Joškom koliko je moguće. Dajem mu savjete, a on sluša i upija i mislim da je on daleko ispred mene nego što sam ja bio u njegovim godinama. Ima takvu kvalitetu i pokazao je to ovdje”, opisao je.

Lovren je uz to rekao: “Nije niti čudo što se svi zanimaju za njega. Nadam se da će i on pričati za 15-ak godina da sam mu ja davao savjete.”

Na zaključak kako je Hrvatska sada jedna od najboljih ekipi u Zapadnoj Europi, Kovačić je poručio: “Da, mislim da rezultati pokazuju da smo stvarno dobra momčad.”

“Imamo veliki talent, no imali smo ga i prije. Zadnjih godina pokazujemo moć, zajedništvo i čast nam je boriti se za Hrvatsku. Pokazujemo da smo dobri i moramo tako nastaviti”, kazao je Kovačić.

Potom je nastavio: “Moramo ponoviti našu igru, držati loptu i pokušati zabiti rani gol. To nam pomaže. Tad smo opasni. Brazil je opasan, ali to je smjer u kojem želimo ići.”

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

“Ima i težih perioda u životu, ali bio je to težak period za mene. Nisam igrao četiri mjeseca, ali uspio sam to savladati. Borio sam se sam sa sobom. Bilo je dosta teško i psihički. Tko zna zašto je to bilo tako? Za sve postoje neki razlozi, ali takve stvari te samo ojačaju.” rekao je Lovren.

Stoper ruskog Zenita komentirao je svog bivšeg suigrača iz Liverpoola, Takumija Minamina: “Fantastičan igrač, fantastičan dečko. Nismo se uspjeli vidjeti nakon utakmice.”

“Poslao mi je poruku i čestitao mi je i poželio nam da osvojimo prvenstvu. To što je promašio penal, nema veze, i najveći promašuju. Samo neka nastavi tako, ima nesvakidašnji talent i samo neka nastavi raditi,” konstatirao je Lovren.

Naposljetku je Lovren zaključio: “Sa svim Brazilcima osim s igračima s kojima sad igramo. To su moji prijatelji i vjerujem da ćemo i nakon utakmice biti veliki prijatelji. Ples? Neka plešu ako zabiju gol. Ne vidim tu neko nepoštovanje. Ne vidim u tome ništa loše. Neka rade što žele i slave kako hoće. To je dio njihove kulture”

Nasreću, Kovačić nije zaradio neku težu ozljedu i nadamo se da će svi Vatreni uključujući i Bornu Sosu biti spremni za Brazil u petak od 16 sati.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Facebook Comments

Loading...
DIJELI