VATRENI KAO RASPUŠTENA BANDA! Toliko je Hrvatska neorganizirana da bi pobjeda protiv Škotske bila apsolutno čudo!

Jeste li gledali dvoboj Škotske i Engleske? Ako jeste onda ste zacijelo zaključili da su Škoti utakmicu protiv Engleza odigrali višestruko bolje nego Hrvati. A naša Hrvatska bi morala u zadnjem kolu pobijediti te Škote ako želi dalje, kao što i Škoti imaju imperativ pobjede protiv Hrvata. Samo ih tri boda vode dalje.

Epska bitka na Hampden parku koji je nekad primao i 160 tisuća gledatelja tek dolazi. Hrvati protiv Škota koje nikad nisu dobili. Iako Škoti odavno ne pripadaju gornjoj klasi europskog i svjetskog nogometa, a pripadali su, recimo, sedamdesetih godina.

Ali, mi smo gledali Škote ne samo protiv Engleza, nego i protiv Češke. I makar su izgubili protiv Češke ostavili su bolji dojam od Hrvata. I kako ih dobiti? S kojim igračima, jer ove sada koje smo imali u prvoj momčadi, pa to je skupina toliko neorganizirana da nalikuje na raspuštenu bandu. Jest, teške su riječi, ali je baš tako.

Želimo biti Talijani

Opet, želimo da Hrvatska prođe dalje, pa da se kao nekad Italija probudi u četvrtfinalu i počne šamarati.



Sanjamo li? Možda, nije nam zabranjeno.

Međutim, hrvatska reprezentacija postavila se sama u takvu situacija da protiv Škotske ne samo da nije favorit, već bi i pobjeda bila svojevrsno čudo. Zlatko Dalić ima problema na sve strane, napad jalov a pritom niti ne dobija lopte, srednji red spor i bezidejan, a obrana sklona i kiksu i grubostima, koje nas koštaju jedanaesteraca.

Opravdanih ili ne, teško je reći, ali kada se igra samo ispred naših vrata i to se  dogodi. A mi smo navikli na nasrtljivu Hrvatsku koja je u napadu prva napast. 

Modrić i ekipa umorni, ali tko nije?

Hoćemo li na ovome prvenstvu konačno dočekati pravu Hrvatsku? Teško je reći, ali nije teško reći da smo razočarani. Toliko stajanja na terenu, filozofiranja, bezidejnosti i nesloge, ma na to zaista nismo navikli. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI