VATRENI KREĆU U NOVE IZAZOVE: Jedno ime na Dalićevu popisu posebno je intrigantno!

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija uskoro kreće u nove izazove. Pred njima su kvalifikacije za SP 2022 i Kataru. Svrstani su u skupinu H zajedno sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom.

Prve tri utakmice kvalifiukacija na rasporedu su 24. ožujka kad Vatreni gostuju u Ljubljani kod Slovenije Matjaža Keka, da bi se potom odigrao dvostruki program u Rijeci. 27. ožujka izabranici Zlatka Dalića dočekuju Cipar a a tri dana kasnije na Rujevicu stiže Malta.

Izravni plasman u Katar izborit će samo pobjednici deset kvalifikacijskih skupina, dok će drugoplasirane reprezentacije – s još dvije reprezentacije prema plasmanu u Ligi nacija – igrati doigravanje.

Izbornik  Zlatko Dalić pozvao je i objavio danas popis od 24 igrača na koje računa za početak kvalifikacija te je uputio pretpozive Ivi Grbiću, Mili Škoriću, Marinu Pongračiću, Tomi Bašiću i Kristijanu Lovriću.

“Na popisu nema iznenađenja, ovo je momčad koju smo gradili kroz kvalifikacije za EURO i prošlogodišnju Ligu nacija. Iako nas čeka zahtjevna skupina, imam puno vjere u ovu ekipu i s velikim optimizmom krećemo u novi ciklus jer sam duboko uvjeren da imamo kvalitetu za izboriti Svjetsko prvenstvo – a to je, naravno, naš osnovni cilj u ovim kvalifikacijama”, izjavio je izbornik Dalić.



“Raduje me što u ovom trenutku nemamo ozbiljnijih problema s ozljedama, a nadam se da će tako ostati i do okupljanja. Želimo dobar start i zbog samih kvalifikacija, ali i kao uvod u EURO, a za to ćemo uz kvalitetu morati pokazati maksimalan pristup, koncentraciju i zajedništvo. Raspored je zgusnut, nećemo imati vremena za ozbiljne treninge, pa će fokus biti na dobroj mentalnoj i taktičkoj pripremi kako bismo bili na najboljoj mogućoj razini s obzirom na te okolnosti. Optimist sam i jako se veselim okupljanju, kao i naši reprezentativci”, zaključio je izbornik.

Vatreni će se okupiti 22. ožujka u Zagrebu, odakle dan kasnije kreću u Ljubljanu.

POPIS IGRAČA ZA START KVALIFICIKACIJA ZA SP:

Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Josip Juranović

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir

Pretpozivi: Mile Škorić, Toma Bašić, Marin Pongračić, Ivo Grbić, Kristijan Lovrić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI