VATRENI KREĆU U NOVE IZAZOVE: Pred put u Katar stigla još jedna loša vijest! Brekalo otpao zbog korone, Dalić opet o novoj formaciji

(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna repreznetacija vraća se u pogon i na turnir u Dohi protiv Slovenije (subota, 15:00) i Bugarske (utorak, 16:00). Petorica reprezentativaca stižu sutra izravno u Dohu, a ostatak momčadi se okupio  u hotelu Sheraton.

Josip Brekalo je na testiranju uoči okupljanja bio pozitivan na virus SARS-CoV-2 te neće konkurirati za nadolazeći prijateljski ogled sa Slovenijom u Kataru.

Ovisno o razvoju situacije eventualno će biti u konkurenciji za drugu utakmicu u Dohi, 29. ožujka protiv Bugarske, izvijestio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Nakon toga su pred novinare izašli  Ante Budimir, Kristijan Jakić i Borna Barišić. 

“Svi hoće napadača koji zabija i koji je u formi. Važno je vidjeti ideje koje će izbornik staviti ispred nas, a ne razmišljati o tome tko će s kim igrati. Jesen je bila jako važna za nas. Sad su prijateljske utakmice, ali one su za mene važne kao i sve utakmice. Veselim se svakom treningu i utakmici. Zadovoljan sam minutažom, na terenu se osjećam jako dobro. Kao napadač se osjećam dobro kad zabijam, nadam se da ću nastaviti u tom stilu do kraja sezone”, rekao je Ante Budimir.

“U jesenskom dijelu smo donijeli najbolju odluku kad nisam mogao igrati, došli su igrači koji su bili spremniji od mene. Nakon te ozljede sam se vratio, zdrav sam i spreman za igru”, zaključio je Budimir.



“Ne smijemo si dopustiti nikakve kikseve, moramo ući sa sto posto u utakmice sa Slovenijom i Bugarskom. Na meni nije da odlučujem hoću li igrati. Morat ćemo sačekati te dvije utakmice da pokažem što mogu. Od dolaska u Eintracht u glavi sam mirniji. Tamo je brži tempo igre. Mislim da sam zbog toga poboljšao svoje kvalitete”, najavio je Jakić.

Izbornik je najavio da će probati postaviti formaciju s tri stopera. “U Eintrachtu mi igramo s tri igrača iza. Ja ostajem tu kao šestica nazad. Navikao sam na to i mislim da mi neće biti nepoznanica u utakmicama”, zaključio je Jakić.

Za kraj je svoje mišljenje dao i lijevi bočni Borna Barišić

“Ne mogu reći da mi ne odgovara da igramo s trojicom iza. Iako tada treba više pridonijeti napadu. Mora se u tom slučaju igrati u oba smjera. Slovenija i Bugarska će biti odličan test, da možemo isprobati sustave, jedva čekamo put u Katar”, rekao je Borna Barišić.

“Da se nismo kvalificirali odmah, ne bismo mogli odraditi ovakav team-building, ne bismo mogli isprobati nove taktike. Mislim da će nam biti lakše igrati Svjetsko prvenstvo u 11. mjesecu. Moći ćemo ući i u neku formu. Mi igramo svaka tri-četiri dana”, rekao je Borna Barišić pa dodao:

“U zadnje vrijeme nisam igrao, u posljednjih nekoliko utakmica, zbog raznih razloga. Imao sam dvije i pol godine bajku u Rangersima, ali mislim da ni ovo nije nešto dramatično”, zaključio je Barišić.

Pred kamere je ponovno stao i hrvatski izbornik, a prvo je pitanje, naravno, bilo o novoj formaciji.

Ovo je idealna prilika, uvijek je bilo kratko vrijeme između utakmica. Probat ćemo kako to funkcionira, ali mislim da imamo za takav sustav i igrače i kvalitetu. Probat ćemo, igrati, vidjeti, pa odlučiti.
Što s napadačima?
Uvijek ima tih briga. Hrvatska ima kvalitetu i veliki izbor igrača. Imamo sjajnu reprezentaciju. Ta je pozicija najviše potencirana, nemamo tog klasičnog napadača, no imamo igrača koji ih mogu nadomjestiti tu poziciju. I to ćemo pokazati u Kataru.
Dalić je komentirao u posljednje često spominjanog Brunu Petkovića koji je ponovno ostao bez izbornikovog poziva.
“Rekao sam da ga nisam otpisao. On je jako dobar igrač. Ono što je on pokazivao u kvalifikacijama za Euro bilo je sjajno. Ja trebam takvog Brunu Petkovića. Kada bude na tom nivou, igrat će u reprezentaciji. Međutim, imamo mi i drugih igrača. Jedan igrač ne čini reprezentaciju. Nismo se čuli, to nije ni potrebno. Ovo je njemu poruka da on može bit puno bolji. Pokazao je jako dobre stvari u reprezentaciji i mora ih ponavljati”, kazao je Dalić.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI