‘Vatreni’ puni samopouzdanja. Evo što su Perišić i Rebić rekli o Rusiji

HNS

“Rusija je dobro organizirana momčad, međutim mi smo spremni napraviti još jedan korak naprijed,” kazao je krilni igrač hrvatske reprezentacije Ivan Perišić na novinarskoj konferenciji u Sočiju uoči četvrtfinala SP-a između Rusije i Hrvatske.

“Gledali smo njihove utakmice. U grupi su igrali s jednom taktikom, a protiv Španjolske su je promijenili i pogodili su. Pripremit ćemo se za obje taktike i vjerujem u pozitivan rezultat,” kazao je Perišić.

Krilni igrač Intera je naglasio kako je Rusija dobro organizirana, ali dodao kako su ‘Vatreni’ spremni napraviti još jedan korak.

“Neće biti lako, ali mi imamo cilj i spremni smo za još jedan korak naprijed. Gledali smo njihove utakmice, dobro su organizirani i imaju nekoliko odličnih pojedinaca, no ne bi ih sada izdvajao.”

Na današnji dan prije 20 godina hrvatska reprezentacija je u četvrtfinalu svjetskog prvenstva u Francuskoj pobijedila Njemačku 3-0 ostvarivši jednu od ‘povijesnih pobjeda’. Perišić se dobro sjeća te utakmice.



“Naravno, da se sjećam te utakmice. Bio sam dijete i sanjao sam da ću biti u takvoj situaciji. Nadam se da ćemo i mi proći četvrtfinale, da neće biti straha do zadnje sekunde kao protiv Danske i jedva čekamo utakmicu.”

Perišić je na prvenstvu nastupio u sve četiri utakmice sakupivši 359 minuta tijekom kojih je pretrčao više od 40 km. Igra u oba pravca i puno se troši u obrani i u napadu.

“Moram dati više. Iza mene je teška sezona, ali to nije oporavdanje. Možda bi bilo bolje da sam se odmorio za osminu finala, jer protiv Danske nisam imao svježine,” priznao je.

Perišić se složio s tvrdnjom kako je hrvatski kapetan Luka Modrić jedan od najboljih igrača na prvenstvu i kako s pravom konkurira za nagradu za igrača turnira.

“Modrić je naš kapetan, naš vođa i svi stojimo iza njega. Sasvim sigirno je jedan od najboljih igrača turnira, a hoće li dobiti nagradu vidjet ćemo jer će odlučivati još par utakmica.”

Niti ova novinarska konferencija nije mogla proći bez usporedbe ove i generacije ’98 koja je hrvatskom nogometu donijela najveći uspjeh, svjetsku broncu.

“Puno se oko toga pričalo i uspoređivalo. Iskreno se nadam da ćemo doći barem do tog rezultata. Svjesni smo kvalitete i na dobrom smo putu da nakon 20 godina možda to i nadmšimo.”

Perišić je poznat kao igrač koji jednako kvalitetno igra s obje noge, otkrivši kako jedanaesterce puca s desnom nogom.

“Kao klinac sam vježbao i s desnom i s lijevom nogom, puno sam radio tako da mogu igrati s obje noge, ali jedanaesterce pucam s desnom nogom,” kazao je na kraju.

Govorio je i Rebić prvo o Rusiji.

“Imaju dobro organiziranu ekipu i djeluju dobro kao momčad. Dobro smo ih analizirali, znamo koje su im najjače karike i dobro ćemo se pripremiti za njih. Što se tiče nas, nama je ponos igrati za reprezentaciju. Već smo skupa gotovo mjesec i pol dana, nije izbila niti jedna manja svađa i svi dišemo kao jedno, a to se vidi i na terenu”, rekao je Rebić.

Upitan je koja je razlika između Čačića i Dalića?

“Zapravo, nisam bio kod prošlog izbornika, Ivane ajde ti pričaj”, rekao je Rebić i nasmijao sve.

Naglasio je kako je izbornik Zlatko Dalić donio neke nove ideje nakon čega je sve krenulo na bolje.

“Dalić je donio neke nove ideje i nakon par loših utakmica krenulo je bolje. Dobili smo Ukrajinu, pa Grčku i sada smo ovdje.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI