VATRENI SE OKUPILI I ODRADILI PRVI TRENING: Dalić ostaje bez asistenta Olića? Sutra se putuje u Sloveniju

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatska nogometna repreznetacija danas se okupila na četiri mjeseca i krenula je u pripreme za prve tri utakmice kvalifikacija za SP u Kataru iduće godine.

Svjetski doprvaci kvalifikacije otvaraju gostovanjem u Ljubljani kod Slovenije koju s klupe vodi Matjaž Kek 24. ožujka. Nakon toga Vatreni će imati dvostruki program u Rijeci,  27. ožujka protiv Cipra i tri dana kasnije protiv Malte. Rusija i Slovačka još se nalaze s nama u skupini, a na SP iduće godine  će izravno samo pobjednik skupine.

OKUPILI SE U CENTRU ZAGREBA

Nakon što su se okupili u centru Zagreba večeras ja na Hitrec-Kacijanu uslijedio i prvi trening. Sutra će reprezentacija krenuti prema Sloveniji. Izbornik Zlatko Dalić ne može računati na Brunu Petkovića koji se ozlijedio ali je došao podržati suigrače. Zbog ozljede je također otpao i Ante Rebić. Borna Barišić još se nije priključio zbog otežanih veza s Glasgowom.  Na treningu nema ni Dalićevog asistenta koji je donio ponudu za vođenje svog bivšeg kluba moskovskog CSKA.

DALIĆ ISTIČE DA NEMA LAGANIH PROTIVNIKA



O utakmici koja Vatrene očekuje u Sloveniji Dalić je kazao: “Kao prvo, niti jedna od ovih triju utakmica neće biti lagana. Danas nema laganih protivnika, u svaku utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljni, motivirani i disciplinirani. Naravno da su Slovenci najteži protivnik u ovom prvom ciklusu utakmica, izuzetno cijenim i poštujem njihovog izbornika, gospodina Matjaža Keka, koji je napravio sjajne stvari s Rijekom, ali i sa slovenskom reprezentacijom.

Riječ je o posloženoj momčadi, ali mi smo favoriti i moramo se nametnuti u Ljubljani. Slovenci imaju jednog od najboljih vratara na svijetu, Oblaka, zatim vrlo nezgodnog Iličića, koji uvijek može napraviti višak. Dosta su visoka momčad, imaju dobar skok, agresivni su i kompaktni u bloku. Očekujem zaista tešku utakmicu, ali moramo pokazati pravo lice. Neće biti puno vremena za trening i pripremu, ali dugo smo zajedno, dobro se poznajemo i moramo ići na pobjedu. Naš cilj se zna, mi od uloge favorita ne možemo pobjeći.

Moramo krenuti s osvajanjem bodova. Svjesni smo da smo kao viceprvaci svijeta svima izazov, a mora nam biti opomena utakmica protiv Mađarske u kojoj smo doživjeli poraz. Slovenci će biti dobar, agresivan protivnik, koji želi pobjedu. Početak je kvalifikacija, nitko ne zna tko je u kakvom stanju, bit će nezgodno. Međutim, nema ključnih utakmica, svaka nosi tri boda, a nama su bodovi bitni za konačni plasman.” ističe Zlatko Dalić.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI