VELIČANSTVENO! Hrvatski tenis ispisuje povijest: Kakav dan u Tokiju, čeka nas hrvatsko finale!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska ima novo zlato i prvo srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju! Dva sjajna odličja stižu u kolekciju u polufinalnom danu muških parova na olimpijskom teniskom turniru, prvo s pobjedom kumova i prijatelja, Marina Čilića i Ivana Dodiga, a zatim i s novim ovogodišnjim velikim uspjehom Nikole Mektića i Mate Pavića.

Nedugo nakon proslave naslova u Wimbledonu, što im je bio najveći trofej u izvrsnoj sezoni, Nikola i Mate nastavili su svoj zajednički olimpijski put sa 6:4, 6:4 u polufinalu protiv američke kombinacije Austin Krajicek/Tennys Sandgren.

Mektić i Pavić bili su favoriti u svojem polufinalnom nastupu, a takvu ulogu su i opravdali. U prvom setu im je bio dovoljan ‘break’ u trećem gemu, za vodstvo od 2:1, a u nastavku je također sve usmjerio rani gubitak servisa američkog para. Odluka u drugoj dionici pala je još jednim ‘breakom’ Hrvata u trećem gemu.


Nikola i Mate pokazali su zbog čega su trenutno najbolji svjetski par. Počeli su igrati zajedno ove sezone, do sada imaju već osam naslova u ovoj godini, uključujući onaj veliki na travi Wimbledona, a sveukupno su stigli već do 11. finala.

Novu titulu tražit će u finalu u kojem ćemo uživati, s hrvatskim parovima u borbi za olimpijsko zlato.Facebook Comments

Loading...
DIJELI