VELIKA RACIJA U ENGLESKOJ: U prostorije West Hama i Newcastlea upala policija, uhićen jedan visoki dužnosnik

Photo: Arfa Griffiths

U West Hamu za sada nije uhićen nitko, ali je provedena istraga njihova London Stadiuma i kompleska za treniranje, navode engleski mediji.

Engleski Premierligaš, West Ham i novopečeni član najvišeg ranga otočkog nogometa Newcaslte, našli su se pod policijskom racijom, prenose tamošnji mediji. Racija se provodi zbog sumnji u poreznu pronevjeru, a da je stvar itekako ozbiljna govori i informacija da je Lee Charnley, generalni direktor Newcastlea, uhićen u sklopu racije na St. James’s Parku.

Zanimljivo, akcija poreznih službenika uslijedila je svega dva dana nakon što je Newcastle matematički osigurao plasman u Premiership.

U West Hamu za sada nije uhićen nitko, ali je provedena istraga njihova London Stadiuma i kompleska za treniranje, navode engleski mediji. Engleskoj poreznoj službi pomažu i francuski istražitelji.

“Kriminalna istraga koju smo ovdje proveli poslala je jasnu poruku, ako počinite poreznu prijevaru, bez obzira na sve, snosit ćete posljedice”, poručili su iz Porezne službe Velike Britanije.

U akciji je sudjelovalo 180 policajaca koji su bili rasprostranjeni na više lokacija na sjeveru i jugu zemlje, a završilo je s nekoliko uhićenja, zapljenom financijske i poslovne dokumentacije te nekoliko mobitela i računala.



Osim spomenutog Charnleyja, englezi pišu kako je ‘palo’ još nekoliko osoba iz profesionalnog nogometa zbog porezne prijevare…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI