VELIKI BORIS BECKER MORA U ZATVOR: Najteži dani najmlađeg wimbledonskog pobjednika, evo na koliko je osuđen

Foto:Guliver Images

Legendarni njemački tenisač Boris Becker osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog skrivanja imovine kako bi izbjegao plaćanje dugova, javlja BBC. Šesterostruki osvajač Grand Slam turnira i najmlađi pobjednik Wimbledona proglašen je krivim po četiri točke optužnice, dok je po 20 točki oslobođen optužbi.Razlog zbog kojeg legendarni njemački tenisač mora u zatvor jest pokušaj skrivanja novca i drugih dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 milijuna funti u stečajnom postupku s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

Sky Sports navodi da će u zatvoru provesti polovicu tog vremena, godinu i tri mjeseca.

Becker (54) je zanijekao krivnju još na pripremnom ročištu. Sutkinja Deborah Taylor rekla je poroti da ostave po strani sve predrasude i da ignoriraju Beckerovu slavu. Visoki londonski sud proglasio je Beckerov bankrot 21. lipnja 2017. na temelju zahtjeva banke, a u okviru sporazuma bio je dužan otkriti svu svoju imovinu. Dugovi trostrukog prvaka Wimbledona u trenutku stečaja bili su procijenjeni na 50 milijuna britanskih funti.

Inače Boris je na izricanje presude došao s dvadeset godina mlađom djevojkom, s kojom je viđen kako se pozdravlja prije dva dana, a kravata mu je u bojama Wimbledona.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI