VELIKI DAN NA MAKSIMIRU: Evo kako je Dinamo dogovorio posao vrijedan barem 50 milijuna eura!

Foto: GNK Dinamo

Ante Ćorić, Davor Lovren, Borna Sosa, Filip Benković, Nikola Moro, Dominik Livaković i Adrian Šemper koji je na posudbi u Lokomotivi, stavili su svoje potpise na nove, petogodišnje, ugovore koji vrijede do ljeta 2022. godine.

Dinamo je u Plavom salonu maksimirskog stadiona dogovorio posao vrijedan barem pedeset milijuna eura. Ne, nije riječ o kakvom novom ulagaču, već je riječ o produljenju vjernosti šestorici, odnosno sedmorici, mladih i talentiranih nogometaša. Ante Ćorić, Davor Lovren, Borna Sosa, Filip Benković, Nikola Moro, Dominik Livaković i Adrian Šemper koji je na posudbi u Lokomotivi, stavili su svoje potpise na nove, petogodišnje, ugovore koji vrijede do ljeta 2022. godine.

Igrači su to koji će jamačno imati svijetlu budućnost u nogometu, a toga su svjesni u Dinamu pa je ovo bio i više nego logičan potez Uprave.

“Ideja je bila stvoriti okosnicu jer ovdje imamo igrače od golmana preko obrambenih do veznih igrača. Različitom dinamikom potpisivali smo ove ugovore, neke smo potpisali prije priprema, neke jučer, a neke ćemo potpisati za koji dan. Silno smo sretni i ponosni, a znate koliko smo inače ponosni na našu školu i na naše igrače. Udovoljavamo sebi na vašu, našu i njihovu radost”, kazao je direktor Dinama, Svetina.

Ante Ćorić (19) je reprezentativac Hrvatske s kojom je bio na Euru 2016. godine, za Dinamo je upisao 108 nastupa, postigao je 16 golova, a još uvijek tvrdi kako je igranje za Dinamo njegovo ispunjenje sna. “Kao što sam već nekoliko puta izjavio, Dinamo mi je san, zaljubljen sam u Dinamo! Dinamo je jednostavno moj svemir. Produžio sam ugovor, čim je došao odmah sam potpisao, produžio na trening i evo čeka nas Rijeka”, rekao je Ante, stoji na službenoj stranici kluba.

Borna Sosa (19) tek je ove sezone stupio na veliku scenu i nije razočarao, odlično je riješenje za poziciju lijevog beka, ima iskustva igranja za mlade uzraste reprezentacije. “Sigurno da sam ponosan jer to je znak da klub cijeni i vidi moj dosadašnji rad. Moram nastaviti raditi još jače i opravdati očekivanja”, kratko je kazao Borna nakon potpisa novog ugovora.



Apsolutno najveći hit Dinama ove sezone, Filip Benković, trenutno se muči s ozljedom, ali inače je standardni prvotimac sa 46 skupljenih nastupa za prvu momčad. Benković je bio ponajbolje ime Dinama u prvom dijelu sezone i možda je najviše zaslužio novi ugovor. “Sretan sam što sam potpisao novi ugovor, jer ovdje sam doma, u najljepšem gradu i najboljem hrvatskom klubu. Što se tiče ozljede, nadam se da ću kroz par dana biti na treningu”, rekao je Benković.

O Nikoli Mori priča se već neko vrijeme, a ove sezone uspio je doći do prve momčadi i upisao je šest nastupa. Član je reprezentacije do 19 godina i njegovo vrijeme tek treba doći. “Iako nisam iz Zagreba i nisam rođen u Zagrebu, moram reći da prema Dinamu imam jednu posebnu emociju i to ću pokušati dokazati na svakoj utakmici”, veli Moro.

Potpisao je i mlađi brat Dejana Lovrena, Davor Lovren, kao i vratar Dominik Livaković koji je zgrabio ulogu prvog vratara i nema je namjeru ispustiti. “Nadam se da ćemo osvojiti naslov prvaka”, odlučno je poručio vratar Dinama.

Posao vrijedan barem 50 milijuna eura

Na koncu valja reći kako si je Dinamo ovim produljenjima ugovora osigurao, s obje strane gledano, financijski stabilnu budućnost. Prvo, ovi igrači neće otići iz kluba za sitan novac jer to nikada nije bila politika Zdravka Mamića, povijest je pokazala da igrači koji potpišu ugovor s Dinamom na pet godina bivaju prodani za uglavnom više od deset milijuna eura ili barem tu negdje. Pa Ćorić već sada vrijedi deset milijuna eura, a njime će Dinamo vjerojatno rušiti rekord u visini odštete koji trenutno drži Marko Pjaca s 23 milijuna eura. Livaković već radi na imenu i dogura li do reprezentacije, a nema sumnje da neće, njemu će se cijena također povećati. S Benkovićem je ista priča, već sada ga vjerojatno gleda pola Europe, a poziv u reprezentaciju logičan je slijed događaja. Ostatak mladića ima perspektivu, ali još je mora dokazati igrom za prvu momčad. Dakle, samo na Benkoviću, Ćoriću i Livakoviću, uz pregovaračku moć Zdravka Mamića, Dinamo može izvući barem 50 milijuna eura.

S druge strane, u slučaju da neki od ovih igrača ostanu u klubu, Dinamo se oslobodio troškova dovođenja pojačanja jer su oni kvalitetom dovoljno dobri za HNL. No, nekako sumnjamo da će svi ti silni talenti karijeru završiti u Dinamu…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI