Veliki derbi Italije upitan je zbog koronavirusa

Facebook: Leonardo Bonucci (Official)

Talijanska vlada razmatra premjestiti derbi Juventusa i Intera (1. ožujka) na neku drugu, sigurniju lokaciju

Epidemija korona virusa koja je stigla i u Italiju uzrokovala je u nedjelju odgađanje četiri utakmice Serie A, prenosi Sportklub.

Idućeg vikenda u Torinu bi utakmicu trebali odigrati Juventus i Inter, uz Lazio dva najveća konkurenta za osvajanje Scudetta ove sezone.

Navijači s nestrpljenjem iščekuju taj derbi, ulaznice su već rasprodane, a Conte se podsjetimo, u tom susretu treba vratiti na Allianz stadion ali kao treber druge momčadi. No, kako je od posljedica virusa preminulo troje ljudi, a situacija u zemlji je sve alarmantnija, taj derbi mogao bi se pretvoriti u nešto što nitko nije očekivao.

Talijanska vlada naime, razmatra premjestiti derbi Juventusa i Intera (1. ožujka) na neku drugu, sigurniju lokaciju ili zatvoriti tribine pa bi se utakmica u nedjelju igrala bez navijača, piše Gazzetta dello Sport.



U slučaju da vlasti odluče promijeniti mjesto odigravanja, Juventus ima pravo izabrati neki drugi stadion za odigravanje derbija, ali na lokaciji na kojoj nema zabilježenih slučajeva oko koronavirusa.

Postoji mogućnost i da svi susreti budu odgođeni.

Premijer Italije, Giuseppe Conte, izjavio je da će vjerovatno biti odgođene sve utakmice koje se trebaju igrati idućeg vikenda bez obzira u kojem dijelu Italije su trebale biti odigrane.

“Mislim da ne možemo za samo sedam dana obuzdati širenje koronavirusa. Zbog toga će vjerovatno svi sportski događaju biti odgođeni”, rekao je Conte.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI