VELIKI PROBLEMI ZA DINAMO UOČI TOTTENHAMA: Ostaju li Modri bez trenera po kratkom postupku? Zakon je tu neumoljiv

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Zoranu Mamiću treneru Dinama malo je preinačena kazna no Vrhovni sud bio je neumoljiv.

Dobio je pravomoćnu presudu  i Dinamov trener morat će odraditi zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i osam mjesec. Kriv je da je zajedno s bratom Zdravkom i još dvojicom izvukao iz Dinama 80 milijuna kuna.

Ovo zasigurno nije dobra vijest uoči uzvratne utakmice osmine finala Europa lige protiv Tottenhama koja se u četvrrtak u Maksimiru.

Zašto to nije dobro? Pa sad se može a i postavlja se pitanje opstanka Zorana Mamića na klupi Dinama. Ako pogledamo zakonsku odredbu ona jasno kaže. U Zakonu o sportu piše sljedeće:

“Osoba pravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest mjeseci za neko od kaznenih djela počinjenog s namjerom, a nije primijenjena uvjetna osuda, ne može sudjelovati u sportskim natjecanjima, organizirati ili voditi sportska natjecanja, obavljati stručne poslove u sportu, sudjelovati u radu skupštine ili tijela upravljanja sportske udruge ili trgovačkog društva, niti može biti ovlaštena za zastupanje te pravne osobe”, stoji u zakonu.



“Pravna osoba dužna je raskinuti ugovor o radu ili drugi ugovor na temelju kojeg se osoba iz stavka 1. ovoga članka obavlja poslove ili sportsku djelatnost, odnosno razriješiti je dužnosti i funkcija u roku od osam dana od saznanja za pravomoćnu presudu i o tome obavijestiti registarsko tijelo”, piše u Zakonu o sportu.

Ukratko to znači da će Dinamo prema ovome morati potražiti novog trenera za klupu a Mamiću moraju uručiti otkaz u roku od osam dana.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI