VELIKI ŠOK ZA SOSU I NIJEMCE! Loew i Bierhoff se hvataju za glavu! Ništa od igranja za Elf? Pojavio se jedan veliki problem!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Kao bomba je nogometnom Hrvatskom odjeknula vijest kako će Borna Sosa ubudiće zaigrati za Njemačku, počevši već od nadolazećeg Eura. O svemu su ovih dana sve rekli i sam Sosa i izbornik Dalić. Navijači i javnost tu odluku Sose nisu primili dobronamjerno, čak dapače dočekali su je na nož.

No čini se da se Sosine planove umiješala Fifa.

Naime, po statutu FIFA-e Borna Sosa nema pravo nastupa za Njemačku, zbog toga što je nastupio za reprezentaciju Hrvatske nakon napunjene 21 godine.

Radi se o novom pravilu po kojem igrač može promijeniti reprezentaciju i odabrati selekciju države čije državljanstvo nije imao jedino u slučaju da nije nastupio ni za jednu reprezentativnu selekciju nakon što je napunio 21 godinu.

Twitter/Screenshot

 



Već je bilo slučajeva

Borna Sosa pokrenuo je postupak dobivanja njemačkog državljanstva ove godine, a za hrvatsku U-21 reprezentaciju nastupio je 12. studenog 2020. protiv Škotske, kada je imao 22 godine i devet mjeseci.

Po tom pravilu Sosa ne može nastupati za Njemačku jer nije imao njemačko državljanstvo, a nastupao je za mladu hrvatsku reprezentaciju kad je bio stariji od 21 godine.

Pravilo je uvedeno upravo kako bi se zaštitile reprezentacije koje su odgojile igrače, a već je i primijenjeno u slučaju albanskog Švicarca Nedima Bajramija. On je u ožujku ove godine želio nastupiti za reprezentaciju Albanije, čak je dobio poziv na okupljanje i bio je na utakmicama protiv Andore i Engleske, ali nije mogao biti u sastavu jer je četiri puta igrao za U-21 reprezentaciju Švicarske nakon 21. godine.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI