(VIDEO) ANALIZA IVANA BALIĆA: Legendarni rukometni čarobnjak zna točno kako pobijediti Norvešku

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Hrvatske rukometaše od prvoga dana prati glavni koordinator reprezentacije i rukometna legenda, Ivano Balić, ali do sada je rijetko komentirao i analizirao igru.

Hrvatska rukometna reprezentacija u 20 i 45 igra svoje 18. polufinale na elitnim natjecanjima. U polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj 2017. očekuje ih Norveška s kojom se do sada susrela čak 15 puta, ali nikada u ovako jakom izdanju. Hrvatske rukometaše od prvoga dana prati glavni koordinator reprezentacije i rukometna legenda, Ivano Balić, ali do sada je rijetko komentirao i analizirao igru. No, rukometni čarobnjak konačno je komentirao što valja i što još treba popraviti, odnosno, kako se najbolje suprotstaviti Norvežanima.

“Mislim da smo iz utakmice u utakmicu bolji. Na početku Svjetskog prvenstva nije izgledalo onako kako smo htjeli, ali najbitnije je da smo pobjeđivali. Odigrali smo samo lošu utakmicu protiv Njemačke, ali sada to i nije toliko bitno. Za osminu finala i četvrtfinale smo bili pravi, igrali smo onako kako treba i nadam se da ćemo tako i nastaviti”, kazao je Balić.

Norvežane smo pod Babićevom palicom, prošle godine, pobjeđivali na Euru u utakmici za broncu pa onda kasnije u kvalifikacijama za Olimpijske igre. To je samo dodatni motiv Norveškoj koja je od tada pa do sada drastično napredovala. Balić je komentirao koliko se promijenila i u kojim segmentima.

“Norveška igra gotovo jednako kao u Poljskoj i Danskoj. Razlika je to što su sada iskusniji i imaju puno više samopouzdanja što pokazuje i plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. Jedina promjena je što imaju mlađeg vratara koji nije bio u Poljskoj. On je vrlo dobar i to im je veliku plus na kvalitetu koju ionako imaju. Utakmica će biti otvorena i bitno je da spustimo tempo. Ne smijemo si dopustiti da trčimo s njima jer bi onda mogli imati problema. Na trku su slomili sve protivnike”, rekao je Balić pa na kraju još istaknuo tko je najopasniji.

“Sve počinje od Sagosena, ali u toj tranziciji Tonnesen i Lie Hansen dosta dobro iskorištavaju nepostavljene zone i imaju veliku slobodu za šut. Trebamo se brzo vraćati i presjeći njihovu trku te ih natjerati u igru šest na šest jer u tome imamo jako velike šanse”, zaključio je Balić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI