(VIDEO) BRAVO, MINI VATRENI: Hrvatska je u četvrtfinalu Eura, golčina Bradarića omogućila povijesni uspjeh!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska je u četvrtfinalu U21 Europskog prvenstva! Posljednje kolo prvog kruga u Kopru donijelo je poraz od Engleske, hrvatski protivnici slavili su s 2:1, ali taj poraz bio na kraju jako sladak.

Golčina Bradarića za spas

Gol koji je Hrvatsku uveo u četvrtfinale zabio je Domagoj Bradarić u prvoj minuti sudačke nadoknade na kraju utakmice. Asistirao mu je Majer a Bradarić je ljevicom fantastično pogodio i skinio paučinu gola Engleza.

Sporni kazneni udarac

Englezi su poveli golom Eberechi Ezea u u 12. minuti iz kaznenog udarca. Ta je odluka pomalo i diskutabilna.



Na 2:0 i tada prolaz Engleza zabio je Liverpoolov veznjak Curtis Jones u 74. minuti.  “Gordi Albion” je još dva puta gađao okvir gola, u 9. minuti Jones, a u 63. minuti Dwight McNeil.

Špikić i Ivanušec propustili zabiti

Hrvatska je tijekom susreta imala dvije sjajne prilike. U 31. minuti je Dario Špikić prebacio gol na Morinu povratnu loptu, dok je u 37. minuti Luka Ivanušec izašao sam ispred engleskog vratara, no Aaron Ramsdalel je obranio njegov udarac.

Prvi put prošli među osam najboljih

Nakon što je Bradarić fantastično zabio za 1:2 do kraja je trebalo izdržati pritisak Engleza, a nakon završetka utakmice, vidjeli smo i njihovu nesportsku stranu u naguravanju poslije pobjede koja je engleskim igračima bila kao poraz. Epilog je bio drugi žuti karton i isključenje Jonesa ali ta engleska reakcija nije mogla pokvariti hrvatsko slavlje.

Mladi Vatreni su tako po prvi puta prošli u nokaaut fazu EP i protivnik će im u četvrtfinalu biti aktualni branitelji naslova Španjolska. Portugal u drugom susretu pobijedio Švicarsku sa 3-0 osvojivši prvo mjesto u skupini s tri pobjede i igrat u četvrtfinalu protiv Italije.

Sve šanse i golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Drugi krug EP-a održat će se u svibnju i lipnju. Susret Hrvatska- Španjolska  je na rasporedu 31. svibnja u Mariboru.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI