(VIDEO) Buffon rastužio obožavatelje i najavio kada završava karijeru, a proglasio je i svojeg nasljednika: ‘On je najbolji izbor’

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Gigi je član Juventusa od 2001. godine, a prije toga je branio šest godina u Parmi. No, status božanstva dosegao je u torinskoj momčadi i ne samo tamo, Buffon je nogometaš bez ijedne mrlje u karijeri, uzor je mladima i inspiracija suigračima i općenito nogometašima diljem svijeta.

Gianluigi Buffon, legenda Juventusa i talijanske reprezentacije, u karijeri je osvojio gotovo sve, od Svjetskog prvenstva s Italijom, osam Scudetta, Kup UEFA, a nedostaje mu tek jedan, onaj Lige prvaka. U Buffonovoj eri, Juventus je ove godine izgubio od Reala, prije dvije godine od Barcelone, a prije 14 godina koban je bio Milan, a Gigi tvrdi kako je baš možda taj trofej Lige prvaka ono što ga i dalje drži na terenima.

Novi pokušaj imat će sljedeće sezone, koja će mu ujedno biti posljednja. “Pitao sam se puno puta što me tjera da branim i dalje. Možda bih se i oprostio i odustao da sam osvojio Ligu prvaka. Ipak, ovako u meni ima još gladi za trofejima. Nije još gotovo”, kazao je 40-godišnji vratar Buffon i ikona talijanskog nogometa.

Gigi je član Juventusa od 2001. godine, a prije toga je branio šest godina u Parmi. No, status božanstva dosegao je u torinskoj momčadi i ne samo tamo, Buffon je nogometaš bez ijedne mrlje u karijeri, uzor je mladima i inspiracija suigračima i općenito nogometašima diljem svijeta. Gigi od svojeg nauma ne odustaje, kaže da će i sljedeće sezone probati napasti Ligu prvaka.

“Možda ću ipak imati još jednu šansu za taj toliko željeni trofej. Imam ugovor s Juventusom na još jednu sezonu, ali bit će itekako teško opet doći do finala”, kazao je Gigi koji je dosta teško podnio poraz u finalu Lige prvaka protiv Reala.

https://www.youtube.com/watch?v=_2AlTZ4TtZc



Dakle, bio je jasan. Sljedeća sezona i to je to. Odradit će klupsku sezonu i otići na posljednje Svjetsko prvenstvo i to bi onda bio kraj.

“Ma siguran sam 99.9 posto da će biti tako. Mislim da je vrijeme da kažem dosta. Čeka me još jedna sezona s važnim ciljevima i onda je kraj”, veli Buffon.

Osim što je najavio kraj, Buffon je proglasio svojeg nasljednika. Gigi je time ujedno potvrdio i transfer poljskog vratara Wojciecha Szczesnyja u Juventus, koji je proveo posljednje dvije sezone u Romi.

“Mislim da je Szczesny napravio odličan izbor, a mislim da je i Juve napravio najbolji izbor. Szczesny je prema mojem mišljenju imao sjajnu sezonu i bio je vjerojatno najbolji golman kada je u pitanju kontinuitet i obrana. Ovo je pametna odluka za Juventus jer je on jedan od najboljih golmana iz prošle sezone”, konstatira Buffon.

Kaže kako mu konkurencija ne smeta. “Ma lako ćemo se mi naviknuti jedan na drugoga. Jedan će igrati, a drugi neće, to je jednostavno. Mislim da je Wojciech napravio najbolji potez za svoju budućnost i sadašnjost i siguran sam da neće požaliti”, zaključio je Gigi.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI