(VIDEO) Debakl Maribora protiv Liverpoola, City pobijedio Napoli

screenshot

Golijadu su vidjeli i gledatelji u Moskvi gdje je Spartak deklasirao Sevillu 5-1

U skupini E Lige Prvaka Liverpool je na gostovanju ‘razbio’ Maribor 7-0. “Redsi” su sav posao obavili već u prvom dijelu postigavši četiri gola, a strijelci su bili Firminho (4), Coutinho (13) i Salah (19, 40). U nastavku susreta među strijelce su se upisali ponovo Firminho (54), Oxlande-Chamberlain (86) te Alexander Arnold (90). Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za Liverpool.

Golijadu su vidjeli i gledatelji u Moskvi gdje je Spartak deklasirao Sevillu 5-1, a junak utakmice bio je Nizozemac Promes koji je zabio dva gola i upisao dvije asistencije.

Spartak je poveo golom Promesa u 18. minuti, a izjednačio je Simon Kjaer u 30. minuti. Ruski sastav je u 59. minuti stigao do novog vodstva golom Melgareja, a Glušakov je u 67. minuti gurnuo Spartak bliže pobjedi postigavši treći gol. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Luis Adriano golom u 75. minuti za 4-1. Do kraja utakmice domaćin je postigao još jedan gol, a strijelac je ponovio bio Promes u 90. minuti. Mario Pašalić je zaigrao za Spartak od 58. minute.

Na ljestvici vode Liverpool i Spartak sa po pet bodova, Sevilla ima četiri boda, a Maribor jedan bod.



U skupini G Bešiktaš je upisao i treću pobjedu porazivši na gostovanju Monaco 2-1. Radamel Falcao je doveo Monaco u vodstvo u 30. minuti, a samo četiri minute kasnije izjednačio je Cenk Tosun. Tosun je u 54. minuti zabio za 2-1 potpuno okrenuvši rezultat. Danijel Subašić je branio za Monaco, dok Matej Mitrović nije nastupio za goste. Bešiktaš na četiri francuska gostovanja upisao četiri poraza i napokon dočekao prvu pobjedu.

RB Leipzig i Porto su odigrali fantastično prvo poluvrijeme sa pet golova, dok su u nastavku mreže mirovale. Na koncu je bilo 3-2 za njemački sastav. Golove za njemačkog doprvaka zabili su Wili Orban (6), Emil Forsberg (38), Jean-Kevin Augustin (41), a za goste Vincent Aboubakar (18) i Marcano (44).

Na ljestvici vodi Bešiktaš s devet bodova, RB Leipzig ima četiri boda, Porto tri, a Monaco jedan bod.

U trećem kolu skupne faze Lige prvaka snage su odmjerili prvoplasirani iz F skupine Manchester City i trećeplasirani Napoli. Obje momčad u utakmicu ulaze u fantastičnoj formi. Guardiolina momčad ima devet pobjeda za redom u svim natjecanjima, dok Napoli ima šest pobjeda u nizu. Gol-razlika s kojom su ove momčadi ušle u utakmicu je nevjerojatna. Cityjev omjer je 34:3, a Napulj je u tih zadnjih šest utakmica zatresao mrežu čak 20 puta.

No, talijanski taktički genijalac Maurizio Sarri nije mogao protiv mlađeg kolege u gostima i City je slavio s 2:1, premda je bio bolja momčad kroz gotovo cijeli susret.

City je zabio već na samom početku iz prve prave prilike. U devetoj minuti po lijevoj strani je probio Silva, a njegov centaršut dolazi do Walkera čiji udarac odlazi u blok, ali Sterling naleće na odbijanac i zabija za vodstvo.

Samo četiri minute kasnije pada novi gol i Napoli je u gadnim problemima. De Bruyne je odradio sve lijepo prošao po desnoj strani i centrirao po podu na peterac gdje se na pravom mjesto našao Gabriel Jesus i već je bilo 2:0. City nije prestao s napadima. U 25. minuti De Bruyne je opalio s 20-ak metara pod prečku, ali lopta se odbija s druge strane gol-crte i vraća se u teren. Tri minute kasnije opet prilika za City, lopta se odbija do Jesusa koji puca iz blizine, ali loptu su očistili s gol-crte.

Napoli je u 37. minuti dobio svoju šansu za povratak u utakmicu, ali nije ju iskoristio. Nakon kornera, Walker povlači Albiola u skoku, a sudac Lahoz pokazuje na jedanaesterac. Mertens je uzeo loptu, ali njegov udarac koji je išao posred vrata lako brani Ederson.

Na kraju prvog dijela sukobila su se dvojica igrača Cityja. Na putu do svlačionice De Bruyne je nešto prigovorio Davidu Silvi, a ovaj mu je žestoko uzvratio. No, stvar se smirila. City je u nastavku udario isti tempo i krenuo s ofenzivnom igrom. Dobra prilika za City stiže u 54. minuti kada Sane gađa pored stative s ruba kaznenog prostora. U 56. minuti Insigne je prisilno izašao zbog ozljede, činilo se dosta ozbiljno.

U 65. minuti konačno dobra šansa za Napoli. Hamšik je u šesnaestercu primio dobru loptu i pucao, ali je branič Cityja blokirao udarac klizećim startom i odbio u korner.

U 72. minuti opet penal za Napoli. Fernandinho je oborio igrača Napolija i Lahoz je to vidio i dosudio je penal. Udarac je izveo Diawara i bio je precizan, lopta je išla u jednu, a Ederson u drugu stranu.

U 75. minuti pada gol za City, zabio je Gabriel, ali pomoćni je signalizirao zaleđe i ipak sudac nije pokazao na centar. U 78. minuti De Bruyne s lijeve strane iskosa izvodi slobodnjak i gađa u okvir, ali Pepe brani. U istom napadu uslijedila je kontra Napolija u kojoj je Mertens izašao jedan na jedan s Edersonom, ali pritiskali su ga igrači Cityja pa je morao šutriati iz daljine. Udarac je bio mlak i otišao je u gol-aut.

U 83. minuti Ounas je pokupio odbijenu loptu i opalio po golu, ali nisku loptu po sredini gola zaustavio je Ederson. U istoj minuti Sane je izbio jedan na jedan s golmanom Napolija i udario je po sredini gola, što je Reina obranio s lakoćom. U 89. minuti Gundogan šutira s ruba kaznenog prostora i njegov udarac s dosta muke brani Pepe Reina.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI