(VIDEO) ENGLESKA RAZBILA SENEGAL, FRANCUZI I MBAPPE SREDILI POLJAKE! Čeka nas veliki europski derbi u četvrtfinalu

Guliver image

Engleska se pobjedom protiv Senegala (3:0) plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Golove za Englesku zabili su Henderson, Kane i Saka. U četvrtfinalu će Englezi igrati protiv Francuske u subotu od 20 sati.

Gledali smo pravu uspavanku do 38. minute. Do tad jedino je Die imao šansu u 31. minuti što je Pickford odlično obranio.

Jordan Henderson zabio je za vodstvo Engleza u 38. minuti. Bila je to prva prava akcija Engleza. Shaw je dao za Fodena, on na lijevoj strani gurnuo dobru loptu za Bellinghama, koji je povratnom loptom pronašao Hendersona na 10-ak metara od gola. Kapetan Liverpoola. Gol pogledajte OVDJE.

Englezi su se nakon tog gola razigrali i u sudačkoj nadoknadi prvog dijela zabili i drugi pogodak. Izgubili su prvaci Afrike loptu na sredini, Bellingham je ponovno povukao loptu i ovaj puta uposlio Kanea koji je zabio prvi gol na SP u Katru. Gol pogledajte OVDJE.

Bukayo Saka zabio je za 3:0 u 57. minuti.  Foden je prošao po lijevoj strani, imali su ga priliku zaustaviti senegalski braniči, no nisu uspjeli. Foden je ubacio u sredinu. gdje je Saka s pet metara lagano zabio za povećanje vodstva. GOL pogledajte OVDJE.



Engleska će tako u četvrtfinalu 10. prosinca igrati protiv branitelja naslova prvaka svijeta Francuske. Engleskoj bi ukoliko prođu Francuze to bilo drugo polufinale u 4 godine što nisu nikad napravili. Zadnji put na SP su međusobno igrali davne 1982. kada je Engleska slavila s 3:1.

Ranije su aktualni svjetski prvaci Francuzi prošli u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobjedom 3:1 protiv Poljske. Golove odluke zabili su Oliver Giroud, koji je tako s 52 gola postao najbolji strijelac u povijesti Francuske, i Kylian Mbappe, koji je uz asistenciju za prvi gol Francuske zabio i preostala dva.

Ekipa Didera Deschampsa od samog se početka utakmice nametnula kao superioran suparnik i Poljaci dugo nisu mogli izaći iz niskog bloka pred golom Wojciecha Szczesnyja.

Francuska je u zasluženo vodstvo došla u 44. minuti. Mbappe je u kaznenom prostoru pronašao Girouda koji je vješto izbjegao zaleđe i naciljao dalji kut. U drugom poluvremenu Francuska je i dalje imala inicijativu, a Poljaci nisu bili blizu izjednačenja.

Na 2:0 je još jednim pogotkom povisio Mbappe u 75. minuti.

Utakmica je išla prema kraju, a Mbappe je u 91. minuti izveo ‘reprizu’ svoje majstorije. Ponovo je dobio loptu na lijevoj strani, ali ovoga puta u još težoj poziciji. Nakon vaganja čuvara naciljao je dalji kut i ponovo sjajnim udarcem matirao nemoćnog Szczesnyja.

Mbappe je trenutno s pet golova prvi u utrci za Zlatnu kopačku, a ukupno ih je na dva svjetska prvenstva zabio devet. U 99. minuti Robert Lewandowski ublažio je poraz Poljaka s bijele točke. Bio je to njegov drugi gol na turniru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI