(VIDEO) Federer nakon velike drame svladao Wawrinku, a onda je oduševio najavom za finalni meč!

Facebook: Australian Open: Photo: Scott Barbour

Nakon što je Federer odradio uvjerljiva prva dva seta i nakon što su svi pomislili kako je ovaj meč gotov, Wawrinka je odgovorio sa fantastična dva seta i poravnao je rezultat.

Tri sata su trebala legendarnom švicarskom tenisaču, Rogeru Federedu, da se plasira u šesto finale Australian Opena u karijeri. Protivnik mu je bio sunarodnjak Stanislas Wawrinka, a Federeru je trebalo pet setova da ga pobijedi, završilo je 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3.

Nakon što je Federer odradio uvjerljiva prva dva seta i nakon što su svi pomislili kako je ovaj meč gotov, Wawrinka je odgovorio sa fantastična dva seta i poravnao je rezultat. Tada se pak činilo da Federer više nema šanse, Wawrinka je letio terenom i u potpunosti je nadigrao sunarodnjaka.

No, onda je Federer napravio neočekivan potez koji gotovo nikada u karijeri nije napravio. Pozvao je liječnički time-out, otišao je u svlačionicu i nije ga bilo više od sedam minuta. Očito je da mu je trebao duži predah da se malo pribere jer ovakvu šansu u 35. godini života vjerojatno više neće imati.

U nastavku je spasio jednu break loptu kod trećeg gema i onda opet u petom gemu, a onda je Wawrinka popustio kod vodstva 3:2 za Federera i dao mu break. Iskusni šampion Federer rutinski je odradio meč i plasirao se u finale.

 



“Nisam ni sanjao da bih nakon pola godine pauze mogao doći ovako daleko. Sjajno se osjećam. Mislim da je Stan igrao bolje u zadnjem setu, a ja sam samo morao držati servis i izgurati do kraja. Nisam zaslužio break u tom gemu, ali poklonio mi ga je i neću se žaliti”, kazao je nakon meča Federer i otkrio zašto je usred meča otišao na predah u svlačionicu. “Cijeli tjedan imam problema s nogom, ali nisam samo zato išao u svlačionicu. Morao sam nešto obaviti, nadam se da me razumijete. Ne znam, u karijeri nisam često uzimao liječničko time-out, pa se nadam da se Stan neće ljutiti. Ipak, morao sam nešto napraviti da promijenim tijek meča, bilo što”, kazao je Federer koji će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Nadala i Dimitrova.  

Federer je potom otkrio kako si u finalu ipak želi starog rivala, Rafaela Nadala, iako silno cijeni Dimitrova.

“Rafa je imao nekoliko teških godina za sobom, ali on je nevjerojatan igrač i sportaš. Ja sam njegov najveći navijač. Pitajte ga i sami, ni on ni ja nismo sanjali ovo finale. Nas smo dvojica igrali neke epske mečeve u povijesti i uvijek mi je bio užitak igrati protiv njega”, izjavio je Federer pa je usput otkrio zanimljiv detalj koji se dogodio prošlog ljeta.

“Rafa i ja smo zajedno otvarali njegovu akademiju u Španjolsko. Ja bez pola noge, on s tim svojim laktom i igrali smo neki mini-tenis s klincima. Došli smo onda na ideju da bi mogli opet nekad zaigrati neki meč, onako humanitarni s obzirom da smo tada obojica bili ni za što. I evo sada smo u polufinalu Grand Slama samo pola godine kasnije. E to je fantastično”, kazao je Federer.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI