(VIDEO) GOLČINA LUKE MODRIĆA: Zidane ga ne da jer je klasa za sebe

facebook

Kapetan srebrne ekipe sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Luka Modrić, uskoro ulazi u 35. godinu života. Europsko nogometno prvenstvo koje se ove godine trebalo održati, ili bolje rečeno održavati diljem Starog kontinenta, trebalo je biti njegov labuđi pjev u dresu Vatrenih.

Kako je prestižna smotra nacionalnih vrsta prolongirana (moguće da će biti i otkazana op. a.), sav fokus javnosti pao je na klubove koji se sjećaju boljih dana, i zbivanja unutar zidina stadiona iza kojih se dogovara budućnost igrača i klubova.

U tom smjeru cilja tiražni španjolski list Marca, koji je Luku Modrića već drugi dan za redom “počastio” naslovnom stranicom. Ovog puta Luka ništa nije osvojio, tek je konkurent za kartu u jednom smjeru – iz kluba.

Španjolci se pitaju treba li Luka ostati, ili je došlo pravo vrijeme da mu se zahvale u Kraljevskom klubu i njegove usluge zamijene za 21-godišnjeg wunderkida iz Norveške Martina Ødegaarda čiji talent trenutno brusi Real Sociedad.

Madridsa Marca svojim je čitateljima ponudila i anketu u kojoj su pitali koga od ove dvojice u budućnosti žele gledati kao mozak momčadi, a 63% od 20 000 onih koji su glasali, odabralo je opciju u kojoj bi klub prodao Luku Modrića.

Odegaardova budućnost u Realu ovisi o Modriću. Norvežanin se želi s Hrvatom boriti za mjesto u momčadi, ali Real će ga vratiti s posudbe samo kao prvotimca, jer ne želi usporavati njegov razvoj, točnije impresivnu eksploziju” piše Marca. Zvuči poznato? I nama.

Sličnu proceduru prošao je i Lukin prijatelj iz reprezentacije i igrač Barcelone Ivan Rakitić. Raketa je u kratkom vremenu prošao haligali, od nezamjenjivog prvotimca do retoričke ankete upućene navijačima koji su glasali za njegov odlazak. Iz momčadi ga je istisnuo izdanak nizozemske škole nogometa Frenkie de Jong, a ako je vjerovati španjolskoj štampi, slična sudbina namijenjena je i Modriću.

Razlika je ipak u tome što je Luka s Madridom napravio podvig koji će teško itko ponoviti. Za era kraljevanja malenog Hrvata španjolskom prijestolnicom, Real je čak četiri puta osvojio Ligu prvaka, i u ovome trenutku iza sebe ima trenera koji mu čuva leđa.

Zidane je još nedavno pozivao svlačionicu da se oduži Modriću za sve dobro što je učinio u klubu. Za Francuza je bilo nevjerojatno da su osvojili samo jedno nacionalno prvenstvo, pa ja La primera ove godine apostrofirana kao prioritet.

Povodom manje bitne obljetnice drugi madridski list “As” razgovarao je s proslavljenim argentinskim defanzivcem Redondom, koji je branio boje Kraljeva šest sezona. Za njega nema spora.

“Modrić je predvodio Real do četiri naslova u Ligi prava. Mislite li da se njegovo vrijeme u Madrid bliži kraju?”, upizao ga je novinar.

Modrić je drugačiji, uravnotežen igrač. Morate se pobrinuti za njega jer je on još uvijek vrlo važan za ovaj Madrid“, bez okolišanja je poručio je Redondo.

M•A•J@Ultra_Suristic

Redondo: “In my case, the more I played the better I felt. Casemiro is young and has great physical power. I think that if necessary, the coach will know how to assess the moment, the competition schedule and the feelings of the player himself before deciding on an alternative.”

View image on Twitter

M•A•J@Ultra_Suristic

Redondo: “Fede is very important to the team. He is very young, has great dynamics and in this short time has shown a great personality. Modric is a different, balanced player. You have to take care of him because it is still very important for this Madrid.”

View image on Twitter

24

Čelni ljudi u upravama velikih klubova često se ipak vode nekom drugom logikom koja može i/li ne mora biti ispravna, češće jest nego što nije. Da ste 2012. godine upitali treba li Real iz Tottenhama dovesti Luku Modrića mnogi bi odgovorili negativno, a za 35 milijuna eura težak transfer nejaki srednji vezni ispisao je povijest kluba.

Možda se u Madridu sličnom parlelom povode i sada. Luka je mnogo napravio ne samo za Real nego i nogometa općenito, putem je stvorio savezništva i prijateljstva ali koliko god to nekome bilo čudno ili teško priznati, tijelo na stresne reagira s jednakim elanom u 35. ili 25. godini života. Sa sličnim će se pitanjem uskoro morati suočiti reprezentacija, ili još bolje – s dva; što nakon Luke Modrića, i kako se propisno oprostiti s čovjekom koji je prerastao u ikonu. S ovim drugim pitanjem ne bi trebalo biti problema.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI