(VIDEO) GOLIJADA I SPEKTAKL NA ETIHADU: City slomio Monaco u utakmici punoj preokreta, Subašić odigrao najgoru utakmicu ikad

Facebook: AS Monaco

Rezultat je već sam po sebi atraktivan, ali vrijedi odmah napomenuti kako je svaki od osam golova na svoj način bio poseban, prvo jer su gotovo svi izvanredni, a drugo City je čak dva puta preokretao Monaco da bi ga na kraju rasturio.

U osmini finala Lige prvaka, Manchester City je na svojem Etihadu svladao Monaco s 5:3. Rezultat je već sam po sebi atraktivan, ali vrijedi odmah napomenuti kako je svaki od osam golova na svoj način bio poseban, prvo jer su gotovo svi izvanredni, a drugo City je čak dva puta preokretao Monaco da bi ga na kraju rasturio. Ipak, bila je ovo jedna od najgorih utakmica u karijeri za hrvatskog vratara Danijela Subašića, ako ne i najgora utakmica.

Već u trećoj minuti imao je prvu intervenciju, Sterling je pobjegao obrani Monaca, ali mladi Englez bio je u zaleđu i sve i da je svladao Subu, gol bi mu bio poništen. Nova dobra prilika stigla je u 18. minuti, Monaco izvodi dobru kontru, a Mendyjev udarac skida Caballero. Trenutak kasnije sjevnuo je udarac Kamila Glika koji je ostao sam na drugoj vratnici nakon kornera, ali udarac mu ide kraj gola. Konačno, u 27. minut pada prvi gol, Sane je odradio odličan posao i uposlio Sterlinga koji je iz blizine samo trebao poslati loptu u mrežu. Situacija je bila malo dvojbena jer se činilo da je Sterling u zaleđu, ali priznat je gol.

Nije trebalo dugo čekati, samo pet minuta, a Fabinho ubacuje s lijeve strane, da bi Falcao glavom poravnao na 1:1. U 34. minuti City je tražio penal zbog sudara Aguera i Subašića, a sudac je kaznio Argentinca s žutim kartonom, iako je Subašić napravio prekršaj. Monaco je prvi preokrenuo utakmicu, sjajni mladi Kylian Mbappe prima dugu loptu, smiruje ju i na kraju bježi obrani i silovitim udarcem probija mrežu Caballera.

U drugom dijelu Otamendi je srušio Falcaa odmah u 48. minuti i Monaco je imao šansu odlijepiti se u potpunosti, no, Kolumbijac je pucao traljavo i Caballero ga je pročitao. U 58. minuti City je izjednačio i to zahvaljujući očajnoj reakciji Danijela Subašića kojemu je udarac Aguera s kojih 10-ak metara prošao kroz ruke. Ipak, svega tri minute kasnije Falcao je projurio obranom Cityja u kojoj je Stones bio izuzetno neuvjerljiv i na kraju lobao Caballera s kojih 15-ak metara za 3:2 vodstvo gostiju.

Monaco je tu stao, a City je ubacio u petu brzinu. U 71. minuti Silva je ubacio iz kuta, a Aguero je sjanim volejem zabio za 3:3, može se reći kako je Subašić tu također bio loše postavljen, bio je na crti, a možda je mogao hvatati ili boksati loptu, no, obrana je ta koja je ostavila Argentinca samog.



Ipak, to nije sve, u 76. minuti City opet ima korner i opet ista situacija, udarac prvo pada na glavu Tourea koji je bio na rubu peterca na prvoj vratnici, a onu ju je proslijedio na Stonesa koji je bio sam na drugoj vratnici i zabio je za 4:3 Cityja. Kako se cijela akcija odigrala u petercu, prostoru vratara Subašića, može se reći kako je i tu loše reagirao jer je akciju naprosto samo odgledao.

Konačnih 5:3 postavio je Sane nakon što je Cityjev napad izigrao obranu Monaca, Subašić ovoga puta nije mogao napraviti puno.


All Goals & Highlights HD – Manchester City 5-3… by arcturusmedia33

Facebook Comments

Loading...
DIJELI