(VIDEO) Guardiola je ovo doživio po prvi puta u karijeri: Chelsea mu nanio najteži poraz, a on je najavio veliku vijest

Facebook: Manchester City (Official)

City je na Stamford stigao u lošoj seriji od tri remija za redom koja je prvenstveno rezultat loše igre u obrani koja je na koncu presudila i protiv Chelseaja.

Pep Guardiola nahvalio je talijanskog kolegu Antonija Contea i proglasio ga trenutno najboljim trenerom na svijetu, a ovaj mu je to vratio u 31. kolu Premiershipa pobjedivši njegov Manchester City s 2:1. Chelsea je tako došao na korak bliže naslovu prvaka, a City se polako oprostio od utrke za londonskim plavim koji im sada bježi gotovo nedostižnih 14 bodova.

City je na Stamford stigao u lošoj seriji od tri remija za redom koja je prvenstveno rezultat loše igre u obrani koja je na koncu presudila i protiv Chelseaja. Prvo su u 10. minuti loše reagirali nakon udarca Hazarda kada je netko od obrambenih skrenuo loptu u mrežu, potom je Fernandinho u 36. minuti naivno skrivio penal, a na koncu su braniči loše reagirali kada je Hazard promašio taj isti penal i uspio prvi doći do lopte te ju pospremiti u mrežu.

Guardiolina momčad pokušavala je svim sredstvima doći do pobjede, ali Chelsea se na kraju izvukao. Zanimljivo, Guardioli je ovo bio prvi puta u karijeri da je doživio dva poraza od istog protivnika u jednoj sezoni, ali on nije bio razočaran već naprotiv, ponosan. Štoviše, najavio je ostanak u Manchester Cityju.

“Bili smo dominantniji na terenu, ali to je zapravo nevažno jer smo u svim ogledima s Chelseajem izgubili bodove. Stvarali smo šanse, dobro smo igrali i naš je nastup bio puno bolji nego u utakmici s Arsenalom. Samo zato sam htio da uzmemo barem bod, ali valjda ćemo sljedeće sezone uspjeti. Utakmica na Etihadu bila je ključna za nas ove sezone, imali smo tada samo četiri boda zaostatka i bili smo bolji od Chelseaja. Nisu nam dosudili dva penala, stvorili smo puno šansi koje nismo iskoristili, pa onda i ti crveni kartoni. Ipak, nakon tog susreta oni su se odvojili na sedam bodova, pa onda i deset”, komentirao je Pep i najavio ostanak u Cityju.

“Ne žalim ni za čim jer smo igrali sjajno. Radimo na pravi način i zato i dalje želim voditi City još dugo godina. Mislim da i navijači mogu biti ponosni. Morat ćemo napraviti dobru analizu svega zbog sljedeće sezone jer ovakva utakmice u buduće moramo doživjeti”, kazao je Guardiola.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI