(VIDEO) IZBORNIČE BABIĆU, OVAKO SE TO RADI: Pogledajte Vujovićev govor koji je Slovencima donio medalju

Desetak minuta prije kraja, Babić je risao svoje taktičke ideje, igrači oko njega su se cerekali, lupali si "high-five" i ponosno se gurkali slaveći valjda već dobivenu utakmicu.

U prijelomnim trenucima utakmice za broncu sa Hrvatskom na Svjetskom rukometnom prvenstvu, izbornik slovenske reprezentacije napravio je ono što hrvatski izbornik Željko Babić nije napravio vjerojatno nikada u svojoj karijeri. Održao je motivacijski gotov. Tko je pomnije pratio Svjetsko prvenstvo tu ne računamo površne navijače koji su se uključili prekjučer, mogao je primijetiti kako Babić u svakom, ali baš svakom time-outu, vadi pločicu i crta taktiku, odnosno objašnjava igračima što točno trebaju napraviti i tako mu prođe cijeli predah.

To je odlično, ali zbog toga se mogu izgubiti utakmice, a Hrvatska je baš tako izgubila onu sa Slovenijom. Desetak minuta prije kraja, Babić je risao svoje taktičke ideje, igrači oko njega su se cerekali, lupali si “high-five” i ponosno se gurkali slaveći valjda već dobivenu utakmicu. To se moglo vidjeti čak i na TV-u, a Babić to nije detektirao ili pak nije to smatrao relevantnim za ishod utakmice.


ZAŠTO JE HRVATSKA IZGUBILA OD SLOVENIJE? Propust koji je prošao nezapaženo, a za njega je kriv isključivo Babić!


S druge strane Veselim Vujović nije crtao taktiku, već je održao motivacijski govor koji je prelomio utakmicu s njegove strane. Na terenu se do tada činilo da su se Slovenci predali, ali nije Vuja uzalud jedan od najboljih trenera u Europi. Okupio je igrače i motivirao ih da preokrenu utakmicu.

“Sad morate izginuti na terenu! Zadnjih 10 minuta dajte sve u životu, kao da je kraj svijeta”, pričao je Vujović svojim igračima koji su baš to i napravili, izašli su i “rastočili” Hrvatsku kao da je kraj svijeta te si priskrbili brončanu medalju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI