(VIDEO) JUVENTUS NA KORAK OD FINALA! Higuain neumoljiv pred golom, Dani Alves očarao atraktivnim asistencijama

Spomenimo kako je Mandžukić odigrao dobru utakmicu za Juventus, a Subašić je dobro branio za Monaco i kod golova je zaista malo toga mogao napraviti.

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka Juventus je na gostivanju kod Monaca slavio s 2:0. Kao što se i očekivalo, bila je to prava šahovska partija dvaju vrsnih taktičara, Massimiliana Allegrija i Leonarda Jardima. Ipak, Talijan je bolje odradio posao i na koncu otišao s punim plijenom, premda je to bila utakmica visokog ritma i Monaco je itekako mogao napraviti probleme, ali nedostajalo je preciznosti.

Spomenimo kako je Mandžukić odigrao dobru utakmicu za Juventus, a Subašić je dobro branio za Monaco i kod golova je zaista malo toga mogao napraviti.

Od samog početka igrala se otvorena utakmica. Momčadi su to koje igraju sličan nogomet i da su ga sada igrali rezervirano i odmjereno, čekajući kontre, vjerojatno bi to bila najdosadnija utakmica ove sezone. Stoga su si obje momčadi dale malo oduška i krenule slobodnije prema naprijed. Prva prava prigoda uslijedila je u desetoj minuti kada su Dybala i Dani Alves odlično kombinirali po desnoj strani, a onda je Brazilac šutirao, ali Subašić je bio spreman.

U 12. minuti Pjanić daje sjajnu dubinsku loptu na Danija Alvesa koji neometano u šesnaestercu odmah prosljeđuje prema Higuainu, ali ovaj nije uspio zahvatiti loptu, da je, bio bi to gol.

Nakon toga uslijedila je fantastična akcija Monaca. Bernardo Silva je ubacio oštru loptu prema petercu Mbappe je tukao sa kojih sedam metara, ali pogodio je ravno u Buffona.



Sjajnu prigodu domaćin je imao u 16. minuti. Dirar je probio po desnoj strani i odličnom loptom našao Mbappea, a mladi francuski nogometaš utrčao je brzinom munje ispred obrane i zamalo matirao Buffona. No, Talijan pokazuje klasu i brani mu udarac.

Monaco se malo razmahao, Falcao je prijetio glavom, ali Buffon je i to skinuo. Na koncu Juve dolazi do vodstva. U 29. minuti uslijedila je sjajna akcija, Dani Alves odradio je ogroman posao pretrčavši više od pola terena, a na kraju je nakon kombinacije s Marchisiom i Dybalom, petom asistirao Higuainu koji je prizemnim udarcem svladao Subašića za vodstvo 1:0.

Monaco je do poluvremena još pokušavao, ali Talijani su zaista odigrali obranu na vrhunskoj razini. U nastavku utakmice već u 47. minuti Monaco je mogao zabiti gol. Falcao je izašao sam pred Buffona, ali legendarni vratar obranio je prizman udarac Kolumbijca i to s takvom lakoćom. U 54. minuti Marchisio je izbio sam pred Subašića i opalio snažan udarac, ali hrvatski vratar iskazao se izvrsnim refleksima i obranio nogom.

Juventus povećava prednost u 59. minuti Gonzalo Higuain ponovo je bio koban za Subašića, ali bila je to zaista prekrasna akcija. Dani Alves je poslao laserski navođenu loptu s desne strane koja je pala ravno na nogu Higuaina koji se nalazio na drugoj stativi. Subašić tu nije mogao ništa.  

Strateg Monaca, Jardim, pokušao je s napadačem Germainom umjesto veznjaka Lemara, a Moutinho je ušao umjesto Bakayoka koji još nije spreman za cijelu utakmicu. Ipak, Monaco nikako nije uspio doći u konkretnu situaciju pred vratima Buffona, taj Juventusov blok zaista niti tenk ne može jednostavno probiti.

Juventus je počeo prepuštati inicijativu Monacu, ali pritom su odradili sjajan posao u obrani što se tiče markiranja najopasnijih igrača, poput Mbappea i Falcaa. Monaco je pokušavao, a Juve čekao svoju šansu iz kontra napada, igra je to koju inače prakticiraju i to je za njih idealan tempo za zatvaranje utakmice. Monaco se uglavnom kretao s loptom na oko 40 metara od gola. Slali su paralelne lopte s jedne strane na drugu, a svaki put kad bi krenuli prema naprijed Juve bi s lakoćom odbio napad.

U 88. minuti Moutinho je centrirao iz slobodnjaka na peterac, a lopta je prohujala Buffonovim prostorom i otišla u gol-aut. Da je kojim slučajem netko taknuo loptu Talijan bi bio u velikim problemima.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a Juventus sada može u miru čekati uzvratnu utakmicu s dva gola u gostima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI