(VIDEO) ‘KATALINIĆU SAD ME MJENJAJ’! Bio je to gol koji se pamti, a potez Mikija Rapaića i danas se prepričava

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Kroz HNL je prošlo jako puno legendarnih igrača, a neke utakmice i potezi ostaju za sva vremena. Jedna od takvih utakmica je ona koja se odigrala 21. rujna 1993. na splitskom Poljudu između Hajduka i tadašnje Croatie. A na toj je utakmici postignut jedan od najspektakularnijih golova. Hajduk je pobijedio Dinamo sa 4:2, a glavni protagonist je bio Milan Miki Rapaić.

Utakmica je fantastična, Rapaić je ostao na klupi bilih prema odluci trenera Katalinića. Bilo je to ujedno i prvo gostovanje Joška Jeličića na Poljudu u dresu Dinama nakon što je napravio tada senzacionalan i šokantan transfer iz Hajduka u njihovog najvećeg rivala.

Početak derbija za Majstora s mora nije mogao biti bolji – već u šestoj minuti Mirsad Hibić zabio je za 1:0. Do izjednačenja su Modri stigli u 19. minuti, kada je autogol postigao Mario Osibov, ali samo četiri minute kasnije Dean Računica uhvatio je Dražena Ladića na krivoj nozi i iz slobodnjaka zabio za novo vodstvo Hajduka.

S tim se rezultatom otišlo na odmor. A nismo slučajno spomenuli Jeličića jer je upravo on u 73. minuti utakmice zabio gol za 2:2 nakon što mu je lijepo asistirao Goran Vlaović. Jeličić je svoj pogodak proslavio burno otrčavši prema južnoj tribini BBB-oysima, što je ostatak stadiona popratio žestokim zvižducima. Kasnije je i sam priznao da nije trebao tako reagirati.

No onda je na scenu stupio glavni protagonist ove priče. Trener Ivan Katalinić Rapaića je uveo u igru u 81. minuti umjesto Stipe Andrijaševića. Ono što je potom uslijedilo ušlo je u povijest. Miki je prihvatio loptu na 35 metara od gola, krenuo je u dribling i najprije se riješio  Dževada Turkovića a potom i Jeličića i onda fantastičnim udarcem ljevicom s više od 20 metara pogodio rašlje nemoćnog Dražena Ladića.



No potom je Miki napravio još jedan potez za anale, nakon što je otrčao prema Torcidi a kad se vraćao prema centru treneru Kataliniću je dobacio: “Ajde, sad me mijenjaj!”.

Rapaić je kasnije praktički i sam producirao četvrti gol Hajduka kad je uklizao i prekinuo napad Dinama  prošao po lijevoj strani i ubacio u peterac gdje Ivica Mornar nije imao težak posao

Rapaić je bio ljutit na Katalinića jer se nije našao u početnoj postavi i sam je rekao da je taj spektakularni šut proizašao iz njegova bijesa što se nalazi na klupi, no Katalinić mu to nije zamjerio priznao je kasnije.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI