(VIDEO) ‘KRALJ JE MRTAV. ŽIVIO KRALJ’! Donnarumma odbio novi ugovor s Milanom, ali novo čudo od djeteta već je spremno za vrata

Donnarumma je bio božanstvo Milanu, produkt njihove škole, karijeru je započeo kao 16-godišnjak kada ga je na vrata postavio Siniša Mihajlović, a za njega su imali velike planove koji uključuju i kapetansku traku.

Moramo započeti floskulom – u Italiji, odnosno Milanu, dogodio se potres neviđenih razmjera. Milanovo vratarsko čudo od djeteta, Gianluigi Donnarumma, odbio je plaću od pet milijuna eura i produženje ugovora do 2020. godine. Dakle, za navijače je on ‘mrtav’ kao i za klub i od sada službeno nosi nadimak ‘izdajica’.

Donnarumma je bio božanstvo Milanu, produkt njihove škole, karijeru je započeo kao 16-godišnjak kada ga je na vrata postavio Siniša Mihajlović, a za njega su imali velike planove koji uključuju i kapetansku traku. Međutim, Gigio je odbio novi ugovor i na San Siru mu spremaju ispisnicu ili što je još gore tešku kaznu u obliku preseljenja na tribine na godinu dana, koliko još ima ugovor.

Već su krenule špekulacije u talijanskim medijima o njegovu nasljedniku. Spominju se Mattia Perin iz Genoe, Bernd Leno iz Bayera i Neto iz Juvea, ali Milan možda neće tražiti ‘vanjsko’ pojačanje jer u klubu imaju dostojnog nasljednika za Donnarummu.

Riječ je o 17-godišnjem Alessandru Plizzariju. Dečko još ide u srednju školu, a prošlu je sezonu proveo kao treća zamjena za Donnarummu, iza 40-godišnjeg Storarija. Mnogi talijanski kroničari tvrde kako je mladi Plizzari još talentiraniji od Donnarumme. Visok je 187 centimetara, krase ga sjajni refleksi, ima sjajan doseg i odličan je sa crte.

Plizzari će tek 12. ožujka 2018. godine napuniti 18 godina, a tada bi tek trebao dobiti prvi profesionalni ugovor. Mladić je debitirao 3. rujna 2017 godine u prijateljskoj utakmici protiv Bournemoutha, a u toj utakmici imao je fantastičnih obrana i odmah je stavio svjetlo reflektora na sebe.



Mladić je već bio na meti europskih velikana, a prava je sreća što ga Milan nije prodao jer je s Donnarummom bilo sve u redu do odbijenice. Plizzarija su tražili u Manchester Cityju, ali nudili su premalo, tek dva milijuna eura, a to je Milan glatko odbio. Na koncu je to “ne” Pepu Guardioli bio potez sezone za Milan jer Donnarumma, prema svemu sudeći neće braniti sljedeće sezone za ‘rossonere’.

Spomenimo kako je mladić prije nekoliko dana završio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu igrača do 20 godina s Italijom, a tijekom cijelog susreta bio je drugi vratar, ipak u toj selekciji su i dečki stariji od njega. No, dočekao je svoju priliku protiv Urugvaja za treće mjesto i tu je briljirao. Utakmica je otišla u produžetke i na koncu penale, a mladi vratar Milana odlično je branio cijeli susret i sačuvao mreži netaknutom. No, onda su uslijedili penali i u raspucavanju je Plizzari primio samo jedan gol. Obranio je dva penala i doveo Italiju do trećeg mjesta.

Dakle, može se utvrditi kako je Milan već osigurao kvalitetnog vratara za budućnost, a Plizzari blistavu karijeru i za to može zahvaliti, dosadašnjem razmaženom ‘kralju’, Donnarummi. Što drugo reći nego: “Kralj je mrtav. Živio kralj”!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI