(VIDEO) MAMIĆ PODIVLJAO NA SUĐENJU I OTKAZAO PUNOMOĆ ODVJETNICIMA! ‘Kupite se, sam ću se braniti’!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Mamić je od odvjetnika tražio da reagiraju prema tužitelju koji je prema njegovu sudu postavljao sugestivna pitanja. Prodanović mu je potom rekao da se smiri i da sjedne, a Mamić je onda poptuno izgubio živce i zagrmio.

Na Županijskom sudu u Osijeku u srijedu se nastavilo suđenje Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru, koje USKOK tereti da su oštetili Dinamo za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12.2 milijuna.

Bivši Dinamovi nogometaši, Luka Modrić i Dejan Lovren, došli su na red za svjedočenje, a nakon što je u utorak dužnost odradio Modrić, u srijedu je na red došao Liverpoolov branič. Lovren je pozvan na svjedočenje zbog transfera u francuski Olympique Lyonnas u siječnju 2010. godine, koji je također predmet optužnice.

Dejan Lovren stigao je na sud u pratnji majke, a njegov otac je stigao odvojeno. Osim njih na ročištu su se pojavili Zdravko i Zoran Mamić te Damir Vrbanović u pratnji svojih odvjetnika.

Otac Dejana Lovrena prvi je svjedočio, a upitan tužitelj ga je pitao je li sudjelovau u transferu. “Žena je vodila sve i mene samo obavještavala. Nisam sudjelovao niti me tko pitao, žena je pregovarala s Dinamom, a najviše sa Zdravkom Mamićem”, izjavio je otac Dejana Lovrena.

Tužitelj je nastavio s pitanjima, a Zdravko Mamić je izgubio živce i počeo vikati. Sudac ga je potom opomenuo, a Mamić se onda posvađao sa svojim odvjetnicima, Jadrankom Sloković i Čedom Prodanovićem.



Mamić je od odvjetnika tražio da reagiraju prema tužitelju koji je prema njegovu sudu postavljao sugestivna pitanja. Prodanović mu je potom rekao da se smiri i da sjedne, kao i Sloković, a Mamić je onda poptuno izgubio živce i zagrmio. “Šta pričaš ti”, zaurlao je Mamić prvo na Sloković, a potom i na Prodanovića.

“Kupite se. Ne trebate me braniti. Ja otkazujem punomoć i ja se branim sam”, poručio je Mamić odvjetnicima i sucu. Odvjetnici su potom reagirali također otkazivanjem punomoći, a sudac je prekinuo svađu i udaljio Mamića iz sudnice uz stanku od pet minuta.

“Mene ste izbacili na hodnik, a ja sam braniteljima otkazao punomoć. Pa dajte se saberite. Kako ćete održati ročište bez mene i moje obrane”, nastavio je Mamić s prepirkom.

Sudac je na koncu ipak prekinuo raspravu dok Mamić ne nađe nove odvjetnike.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI