(VIDEO) MONACOV TROJAC PRED KOJIM JE VELIKA KARIJERA: Ako već niste, upoznajte ‘klince’ koji će rasturiti Europu!

Facebook: AS Monaco (Official)

Utakmica Cityja i Monaca prezentirala je svijetu trojicu igrača koji bi mogli dosegnuti status kakvog danas uživa, recimo, Cristiano Ronaldo, jasno ako se budu dobro razvijali.

Utakmica Manchester Cityja i Monaca bila je po mnogočemu spektakularna. Palo je osam golova i to sve jedan ljepši od drugog, dogodio se niz preokreta, zapucao se penal, jedan se nije ni dosudio, a na kraju je srušen i rekord po broju golova jer u povijesti Lige prvaka, otkako je uveden ovaj format od 1992. godine, klubovi nisu zabili više golova po utakmici u nokaut fazi. U dva susreta palo je 14 golova. Večer za prste polizati, pa čak i za one kojima nogomet nije sport “broj jedan”.

No, utakmica Cityja i Monaca prezentirala je svijetu trojicu igrača koji bi mogli dosegnuti status kakvog danas uživa, recimo, Cristiano Ronaldo, jasno, ako se budu dobro razvijali. Riječ je o trojici igrača Monaca, Kylianu Mbappeu, Bernardu Silvi i Fabinhu. O ovom potonjem se dosta pisalo ipak ima “već” 23 godine, ali Fabinho je izuzetan igrač koji pokriva sredinu terena i poziciju lijevog beka gotovo jednako dobro. Stasit je, jak, a opet motoričan i ima onu finu primjesu “brazilskog nogometa” u sebi. Aktivan je u svim segmentima igre, sjajno zatvara prostor, a opet često se ubacuje u ofenzivnije akcije, ta samo ove sezone zabio je sedam golova u 37 utakmica (i pet puta je asistirao, dvije protiv Cityja). Fabinha žele mnogi klubovi i to mahom najjači klubovi u Europi i teško je da će Monaco još dugo moći stopirati njegov odlazak. No, na njemu će dobro zaraditi jer mu je početna cijena 20 milijuna eura.

Nadalje, Portugalac Bernardo Silva je klasični krilni igrač, sitan je, brz, prodoran, dinamičan, voli “rezati” s boka prema šesnaestercu, krasi ga dobar centaršut i da ne nabrajamo dalje. Ima sve kvalitetne karakteristike koje bi trebao imati moderni krilni igrač, ali opet, Silva je i izvrstan razigrivač. Ima sjajan pregled igre, dobar “pass” i onu dozu mirnoće koja je potrebna za pravovremenu reakciju i “maltretiranje” protivničke obrane. Trenutno je možda i najkvalitetniji igrač Monaca uz već spomenutog Fabinha, a vrijedi oko 25 milijuna eura sa nepune 23 godine.



Na koncu dolazimo do “novog Thierryja Henryja”. Ne, nismo ga mi tako nazvali, tako ga je nazvao Henry. Kylian Mbappe zaludio je u svega par mjeseci čitavu Europu. Elegantan, brz, motoričan, eksplozivnog driblinga i razornog udarca. Mbappe ima sve što treba imati jedan napadač pred kojim je velika karijera, nije previsok, nije nizak, pokriva pozicije krila i klasične špice gdje se najbolje snalazi. U šesneastercu je neumoljiv, ima odličan prijam lopte i reagira u djeliću sekunde i to sve s tek napunjenih – 18 godina! Možemo do prekosutra hvaliti mladog Francuza kamerunskih korijena, ali te pohvale zaista stoje na mjestu. Mbappe je ove sezone u 25 utakmica zabio 12 golova i upisao je osam asistencija, mladić se zaista može nazvati senzacijom. Na nesreću ponuđača takva mu je i cijena, već sada vrijedi deset milijuna eura, ali kada se u obzir uzme potencijal, Monaco bi mogao rušiti rekorde prilikom prodaje, a već ima zainteresiranih koji stoje u poduljem redu.

Za kraj, Mbappea zapravo najbolje opisuje pogodak koji je postigao Manchester Cityju. Gol pogledajte u nastavku, kao i sažetak s najboljim golovima, asistencijama i vještinama.

https://www.youtube.com/watch?v=VkjmTR1TsPE

Facebook Comments

Loading...
DIJELI