(VIDEO) NAKON KRVAVE GLAVE I VATERPOLSKE KAPICE, ZAISTA JE ZASLUŽIO: Vedran Ćorluka dobio ‘Vatrena krila’!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nagradu, koja se dodjeljuje od 2009. godine, do sada su dobivali Vedran Runje te godine, potom Joe Šimunić 2010., pa Darijo Srna 2011., Mario Mandžukić 2012., Stipe Pletikosa 2013., Ivan Perišić 2014. i Ivan Rakitić 2015. godine.

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije, “Uvijek vjerni”, izabrao je najsrčanijeg reprezentativca u 2016. godini. Nagradu ‘Vatrena krila’ dobio je Vedran Ćorluka, a svečano su mu je uručili na vidikovcu Zagreb 360°.

Nagradu, koja se dodjeljuje od 2009. godine, do sada su dobivali Vedran Runje te godine, potom Joe Šimunić 2010., pa Darijo Srna 2011., Mario Mandžukić 2012., Stipe Pletikosa 2013., Ivan Perišić 2014. i Ivan Rakitić 2015. godine.

Ćorluka je prvo zahvalio klubu navijača “Uvijek vjerni” za ovo veliko priznanje, a istaknuo je kako ima dodatno značenje za njega jer zna s koliko srca svaki hrvatski reprezentativac nastupa. Nagradu je apsolutno zasluženo odnio ako zbog ničeg, onda zbog one krvave glave i vaterpolske kapice s kojom je igrao i bio jedan od najboljih, iako je imao ozbljinu posjekotinu na glavi.

“Mi braniči ne dobivamo tako često nagrade, a s obzirom na to da znam s koliko srca svaki hrvatski reprezentativac nastupa, onda mi ova nagrada ima još veće značenje. Hvala ‘Uvijek vjernima’ i svim navijačima hrvatske reprezentacije u ime svih igrača i nadam se da ćete nas voditi u petak do pobjede. I u budućnosti naravno”, kazao je Ćorluka.

“Lijepo mi je sjećanje ta kapica na Euru, ali ovo ostalo želim zaboraviti što prije. Trebali smo više napraviti, ali nismo, no, ne bih se sada vraćao na to. Ponosan sam na to kako smo igrali, ispraćeni smo u atmosferi u kojoj smo dolazili na utakmice, a da nismo znali hoće li biti prekida. Ponosan sam na reprezentaciju jer smo uspjeli stvoriti sjajnu atmosferu i sada se ona nastavlja”, kazao je Ćorluka.



Komentirao je i zanimljiv podatak da Hrvatskoj baš i ne ide kada on ne igra. Naime, propustio je samo sedam utakmica od 2006. godine, a Hrvatska je dobila tek dvije utakmice od tih sedam.

“Mislim da u tim utakmicama ni ja ne bi pomogao. Lijep je taj podatak da sam propustio samo sedam utakmica to znači da me zdravlje dobro služilo. No, ovoga puta nije”, veli Čarli, koji kaže kako nije mogao stisnuti zube jer ima rupturu zadnje lože i oporavak će trajati barem tri tjedna. Tvrdi kako Čačić ima adekvatne zamjene i za njega i za Vrsaljka.

Svjestan je Ćorluka da s Ukrajinom neće biti lagano. “Znam da neće biti lagano, ali prednost je što ćemo igrati pred domaćom publikom. Možda se čak malo i iznenadimo kada vidimo ljude na stadionu. Ukrajina je opasna i napadački je jako dobra, ali ne trebamo se bojati nikoga”, veli Ćorluka.

Osim Ćorluke, nagradu je dobio i Stanko Poklepović. Legendarnom Špaci dodjeljena je nagrada za životno djelo, ali zbog bolesti Poklepović nije mogao doći pa je nagradu preuzeo Ćiro. Bivši hrvatski izbornik dobio je tu nagradu prošle godine, a sada je došao u ime kolege trenera.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Hvala što ste ga se sjetili, kada je čuo za nagradu rasplakao se. Mi vam u ovim godinama lako plačemo. Špaco je legenda Dalmacije pa i šire”, kazao je Miroslav Blažević.

Nagradu za “Nadu godine” dobio je mladi Dinamov veznjak Ante Ćorić.

“Zahvalio bi svim navijačima koji su uz mene, ova mi nagrada puno znači i motiv mi je za budućnost”, kazao je Ćorić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI