(VIDEO) Ne ponovilo se više! Najbizarniji meč u povijesti tenisa – tenisačice se natjecale koja će prije odustati!

Na kraju je sudac ipak procijenio da je Vickery bila brža pa je ona sva sretna napustila teren, dok je shrvana Mertens prošla dalje.

Meč između Sachije Vickery i Elise Mertens na WTA turniru u Hobartu može se jedino opisati riječima – sramota i lakrdija. Tenisačice su odigrale prvi gem drugog kola turnira, a onda je Vickery zatražila pomoć liječnika, a odmah par sekundi iza nje isto je napravila i njena suparnica. Baš tada je krenula morbidna utrka tenisačica u tome tko će prije predati meč. Obje su pokušale predati, ali je sudac na kraju ipak procijenio da je Vickery bila brža pa je ona sva sretna napustila teren, dok je shrvana Mertens prošla dalje.

Svjesni smo i sami koliko ova posljednja rečenica zvuči paradoksalno, ali postoji i razlog zbog kojeg su se tenisačice odlučile na ovakav bizaran završetak meča. Naime, ovoga tjedna igraju se i kvalifikacije na Australian Openu, prvom Grand Slamu ove sezone, a obje tenisačice trebale su što prije napustiti WTA turnir u Hobartu kako bi mogle nastupiti u kvalifikacijama. No, obje su znale da pobjednica u ovom ogledu neće moći na kvalifikacije, a nisu mogle predati prije meča jer bi u protivnom bile kažnjene i ne bi mogle igrati kvalifikacije.

Pravi razlog je zapravo novac. Samo u prvom kolu Australian Opena tenisačice bi dobile onoliko koliko bi dobile za titulu u Hobartu. No, Vickery se ipak obilo o glavu ovo nesportsko kalkuliranje jer je ispala iz kvalifikacije za Australian Open već na samom startu, a Mertens se nekim čudom oporavila preko noći i u polufinalu će igrati protiv mlade Zagrepčanke Jane Fett.

Malo je reći koliko je teniski svijet zgrožen ovakvim ponašanjem, jednostavno bi se trebalo naći riješenje za ovakvo nesportsko ponašanje, ako ništa, barem u obliku privremene suspenzije.


Sachia Vickery and Elise Mertens they gave up… by videosansebastian



Facebook Comments

Loading...
DIJELI