(VIDEO) NOĆ DRAŽENA PETROVIĆA U NEW YORKU! Pogledajte kako su Netsi odali počast svojoj legendi!

screenshot

Prekrasna noć u New Yorku. Brooklyn Netsi posvetili su utakmicu protiv Chicago Bullsa nasljeđu najboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena i jednom od najboljih, ako ne i najboljem europskom NBA igraču, Draženu Petroviću.

‘Košarkaški Mozzart’ kako su mu nekada tepali, branio je boje New Jersey Netsa od 1991. do 1993. godine, odnosno do trenutka njegove tragične smrti. Netsi su si zaista dali truda, cijela dvorana Barclays Center bila je u znaku Dražena.

Događaj je posjetila i Draženova majka Biserka s unukom Markom, sinom Ace Petrovića. Uoči početka utakmice Biserki je uručena posebna lopta, a publika ju je nagradila pljeskom.

Prikaži sliku na Twitteru
Prikaži sliku na Twitteru
“Dražen je bio jedan i jedini. Njegova ostavština danas je za europske košarkaše, učinio je puno za njih. Dražen i košarka bili su vrlo povezani. Ponosna sam na svog sina i Netsa, doista cijenim sve ovo”, rekla je Draženova majka prije utakmice.



Prikaži sliku na Twitteru

Podsjetimo, Dražen je igrao za Netse između 1991. i 1993. godine, a tada je bio u naponu snage, zabijao je 21.4 poena po utakmice i vodio ih je u doigravanje. U svojoj posljednjoj sezoni izabran je u treću najbolju petorku NBA-a. Dražen je tragično preminuo u 29. godini u prometnoj nesreći na cesti kod njemačkog Denkendorfa 7. lipnja 1993. godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI