(VIDEO) NOGOMETNI SVIJET ZAVIJEN U CRNO: Nekadašnja zvijezda Newcastlea iznenada preminula na treningu!

Transfer karijere ostvario je 2010. godine kada za četiri milijuna eura prelazi u Newcastle. Za 'svrake' je igrao sedam godina i upisao je više od 150 utakmica u Premierligi, Championshipu i UEFA-inim kupovima.

Cheick Tiote, 30-godišnji nogometaš Obale Bjelokosti i nekadašnja velika zvijezda Newcastlea, iznenada je preminuo nakon što se srušio tijekom treninga u Pekingu.

Tiote se 2005. godine pojavio u Anderlechtu gdje je igrao tri godine i nakon toga prelazi u nizozemski Twente. Transfer karijere ostvario je 2010. godine kada za četiri milijuna eura prelazi u Newcastle. Za ‘svrake’ je igrao sedam godina i upisao je više od 150 utakmica u Premierligi, Championshipu i UEFA-inim kupovima.

Cheick je i ovu sezonu započeo u Newcastleu, ali nažalost nije dočekao plasman u Premiership. Prije tri mjeseca napustio je St. James Park i otišao je u Kinu u Beijing Enteprises.

Nastupao je i za reprezentaciju Obale Bjelokosti i to čak 55 puta, a spomenimo kako je na vrhuncu karijere vrijedio gotovo 13 milijuna eura. Prema nepotvrđenim informacijama, uzrok smrti je srčani udar.

Spomenimo kako će se fanovi Premiershipa najugodnije prisjetiti Tiotea po pogotku koji je zabio Arenalu 2011. godine kada su ‘topnici’ vodili s 4:0, a Newcastle je stigao do 4:4. Tioteov gol je bio izjednačujući i bio je spektakularan.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI