(VIDEO) ‘Oko sokolovo’ riješilo situaciju koja je mučila cijelu Hrvatsku: ‘U ovom slučaju postoji samo jedna ispravna odluka’

Sporna situacija o kojoj se dosta pričalo nakon ogleda dogodila se u 17. minuti kada je ponajbolji igrač Dinama ove sezone, Soudani, mogao dobiti izravni crveni karton zbog toga što je Luku Capana udario nogom nakon što se sudac već dosudio prekršaj na njemu.

U anti-derbiju 28. kola Prve HNL, Dinamo je u petak u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive slavio sa 2:1, a oba gola za plavu momčad s Maksimira zabio je Armin Hodžić iz to iz penala. Ipak, sporna situacija o kojoj se dosta pričalo nakon ogleda dogodila se u 17. minuti kada je ponajbolji igrač Dinama ove sezone, Soudani, mogao dobiti izravni crveni karton zbog toga što je Luku Capana udario nogom nakon što se sudac već dosudio prekršaj na njemu.

Sudac Tihomir Pejin mu je samo izrekao usmenu opomenu, a je li sudac dobro postupio objasnio je sudački ekspert Mateo Beusan u HRT-ovoj emisiji Stadion.

“Capan radi prekršaj, Soudani ga udara prvi put i onda namjerno otvorenim džonom u koljeno. Nema što sudac u ovoj situaciji pokazivati na znak ‘respect’, ako je već tako onda bi Soudani trebao respektirati pravila UEFA-e. Da je sudac u ovoj situaciji upotrijebio zdrav razum pokazao bi obojici žuti karton, ali jedina ispravna odluka bila bi opomena Capanu i izravan crveni karton Soudaniju”, veli Beusan.

Drugo važno pitanje, može li se Soudanija naknadno kazniti?

“Nisam ja pravnik, ali prema pravilniku kaznu je moguće dobiti ako netko pokrene disciplinski postupak”, objasnio je Beusan.



Suci su još jednom pogriješili, u 26. minuti dosudili su zaleđe Capanu, a nisu trebali. “Ovo je greška prvog pomoćnog jer zaleđa nije bilo”, komentira Beusan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI