(VIDEO) PREMIER LIGA: Manchester United konačno uvjerljivo trijumfirao, 3-0 u Sunderlandu

Facebook: Manchester United

Nogometaši Uniteda su ovom pobjedom skočili na peto mjesto sa 57 bodova, tri više od Arsenala koji je sada šesti. United ima i dvije utakmice manje. U vodstvu je Chelsea sa 75 bodova ispred Tottenhama (68), Liverpoola (61) i Manchester Cityja (61).

Konačno istinski trijumf Manchester Uniteda, u dvoboju 32. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na gostovanju pobijedio Sunderland 3-0 preskočivši Arsenal na petom mjestu ljestvice Premiershipa. Nogometaši Uniteda su ovom pobjedom skočili na peto mjesto sa 57 bodova, tri više od Arsenala koji je sada šesti. United ima i dvije utakmice manje. U vodstvu je Chelsea sa 75 bodova ispred Tottenhama (68), Liverpoola (61) i Manchester Cityja (61). Sunderland je na začelju sa 20 bodova, 10 manje od zone spasa.
Opet je najbolji igrač na terenu bio Zlatan Ibrahimović, on je zabio za 1-0 u 30. minuti, sjajnim udarcem izvan kaznenog prostora, sa strane. On je ove sezone za United zabio već 28 golova uz devet asistencija, pri čemu je to bio njegov 17. pogodak u prvenstvu.
Kada je domaćin u 43. minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Sebastian Larsson bilo je jasno kako će Sunderland teško do bodova. U 46. minuti je Henrik Mhitarjan zabio za 2-0, a pobjedu gostiju u 89. minuti je potvrdio Marcus Rashford.

https://www.youtube.com/watch?v=QXdD4FEavs4

Facebook Comments

Loading...
DIJELI