(VIDEO) PSG ISKASAPIO BARCELONU! Pogledajte kako su Di Maria i društvo fantastičnim golovima rastavili nemoćne Katalonce

FACEBOOK: PSG (OFFICIAL)

Katalonci su doživjeli težak poraz, PSG ih je nadigrao u svim segmentima igre i moći će puno mirnije pripremati uzvratnu utakmicu na Camp Nouu.

Eto, već osmina finala donijela nam je derbi i to kakav! PSG i Barcelona odmjerili su snage već na samom početku nokaut faze, a u prvoj utakmici na Parku prinčeva deblji kraj izvukla je Barcelona. Katalonci su doživjeli težak poraz od 4:0, a PSG ih je nadigrao u svim segmentima igre i moći će puno mirnije pripremati uzvratnu utakmicu na Camp Nouu. Inače, Barcelona je u prijašnjim ogledima imala bolji skor protiv pariške momčadi, do sada su ih dva puta izbacivali iz nokaut faze Lige prvaka (12/13. i 14/15. sezone), no, čini se nakon prve utakmice, kako bi PSG konačno mogao servirati osvetu.

Parižani su odmah pokazali tko je gazda na terenu, Di Marija je na samom početku zaprijetio, pa se nakon njega i Cavani našao u šansi, ali se spetljao da bi na koncu akciju dovršio Draxler, no, gola nije bilo. Druga šansa stiže u 11. minuti, Ter Stegen je sjajno reagirao kod opasnog šuta Matuidija, a onda je i uhvatio Rabiotov popravni udarac.

PSG do vodstva stiže u 18. minuti. Angel Di Maria izveo je fantastičan slobodnjak sa 20-ak metara i zamrznuo vratara Barcelone. Može se reći kako je Argentinac samome sebi dao najljepši rođendanski poklon. Barcelone je prvu akciju izvela tek negdje nakon pola sata utakmice, Neymar je probio obranu i odigrao za Gomesa na desno, a njemu je pak vratar Trapp pročitao namjeru da gađa u bliži kut.


Angel Di Maria Goal HD PSG 1-0 Barcelona 14.02… by Live1Goals

PSG, odnosno, Unai Emery, odigrao je savršenu taktiku na koju Katalonci nisu mogli dogovoriti. Igrači PSG-a pritiskali su Barcelonine veznjake i stopere na njihovoj polovici i ugušili im protok lopte, a kada bi se nešto i odigralo bi bilo isforsirano i neorganizirano pa su Kataloncu uredno gubili lopte oko centra i davali Parižanima šanse za kontru. Tu su situaciju sjajno koristili Rabiot, od kojega je kretao gotovo svaki napad, jasno i Verratti, pa onda i motorični i eksplozivni Draxler. Baš je potonji imao veliku šansu u 35. minuti, ali Ter Stegen je opet spasio mrežu.



No, brzo je i ona pukao. Draxler zabija u 40. minuti za 2:0 nakon što su Verratti i Rabiot uzeli loptu Messiju na sredini terena, uslijedio je brzi kontranapad. Verratti je progirao Draxlera desno, a ovaj je zabio svoj prvi gol u Ligi prvaka ove sezone.


Julian Draxler Goal HD – PSG 2-0 Barcelona 14… by Live1Goals

U nastavku Barcelona je istrčala u još gorem stanju, odnosno, PSG u još boljem. PSG je opet nametnuo ritam i sve je mirisalo na novi gol. On je brzo pao, Angel Di Maria u 55. minuti lako rješava Iniestu i preciznim udarcem matira Ter Stegena, opet s 20-ak metara.


fjrdsgjldfyjgyfdjgyfdjlg by footballderby

Barcelona se i dalje nije konsolidirala. Novi gol pada u 72. minuti, a strijelac je drugi slavljenik, Edinson Cavani, koji kao i Di Maria baš danas slavi rođendan. Urugvajac je jakim udarcem, nakon prodora Meuniera, zamalo rasparao mrežu sirotog Ter Stegena.


Edinson Cavani Goal HD – PSG 4-0 Barcelona 14… by Live1Goals

U nastavku je Barcelona malo preuzela igru, ali ništa značajno nisu napravili. Tek je Umititi mogao u 85. minuti smanjiti na 4:1, ali pogodio je vratnicu.

Bilo je ovo zaista spektakularno izdanje PSG-a, a ne pamtimo kada je Barcelona posljednji puta odigrala ovako loše. Najviše govori statistički podatak udaraca prema golu, Barcelona je, naime uputila tek jedan jedini udarac u gol, a PSG čak deset.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI